Vijf natuurgerichte principes

logo

Bij Sassense wordt gewerkt volgens vijf natuurgerichte principes:

1. Energie. Voor ieder herstel is er voldoende energie nodig. Een eerste stap is het herstel van de energietoevoer zodat het systeem voldoende energie heeft voor verandering en het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren.

2. Prikkeloverdracht. In alle lagen van ons lichaam vindt stroming van energie plaats. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Onze hersenen brengen prikkels over naar het lichaam en vice versa. Verstoringen (blokkades) in deze prikkeloverdracht kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

3. Drainage. Het is onvermijdelijk dat er zowel op fysiek (vervuilde lucht, voeding) als emotioneel (stress) niveau in de loop van je leven een vorm van ballast ontstaat. Er is veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

4. Voeding. Voor het goed functioneren van het lichaam is juiste voeding en de capaciteit tot het opnemen daarvan van levensbelang. Het gaat hierbij om zowel emotionele als fysieke voeding. Bij te weinig of verkeerde emotionele en fysieke voeding raakt het systeem uit balans en kunnen ziekten ontstaan.

5. Psyche. Fysieke, emotionele, mentale en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar (holistische visie). Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen.