1 juli 2023 – zelfliefde

zelfliefde

Locatie: Leusden
Tijd: 09.30 u binnenloop, 10.00 u start. Einde circa 15.30 u.

Bij weinig opstellingen, opstellingen die snel tot de kern komen of wanneer de groep ‘verzadigd’ is, kan het gebeuren dat we eerder klaar zijn.

Zelfliefde is oké zijn met jezelf precies zoals je nu al bent. Wat niet per se betekent, dat je blij ‘moet’ zijn met je zogenaamde minpunten, je onhebbelijkheden. En wel dat je er mee kunt zijn, vrij van oordelen.

Zelfliefde of eigenliefde maakt dat je vanuit een plek van balans en rust kan bewegen naar veranderen van bepaald gedrag of gewoontes. Je patronen of conditioneringen kunt transformeren zonder (zelf)afwijzing. Met zachtheid en mildheid vanuit liefde en vrijheid voor jezelf.

Klinkt heerlijk, maar jij herkent je meer in (eerlijk zijn, hè):

  • te streng voor jezelf
  • dat zeurende gevoel, dat je niet goed genoeg bent (‘mag ik er zijn?’)
  • superkritisch over jezelf (iets met de lat hoog leggen. Eigenlijk doe je het nooit goed genoeg, toch?)
  • gevoelig voor en immer op zoek naar erkenning van anderen (ook al weet je dat je dat niet zou moeten zijn. Zucht…)
  • last van beperkende overtuigingen (hoezo, het waard zijn??)

Om maar een paar voorbeelden te noemen…

Wat zou het je opleveren, als je oke zou zijn met jezelf? Je meer zelfliefde zou ervaren? Wanneer je stopt met jezelf af te wijzen, je kleiner te maken of juist op te blazen door je groter voor te doen dan je je voelt? Dan komt er energie vrij en houd je energie over, die je vóór je kunt laten werken.

Dat je je vrij voelt, blij met positieve zin in het leven. Leven vanuit rust en balans met plezier en gevoel van (eigen) ruimte. Bovendien brengt zelfliefde je meer zelfvertrouwen en meer fysieke en mentale gezondheid.

Wanneer je ondanks mooie stappen op je pad van bewustwording toch last blijft houden van bepaalde overtuigingen, niet helpende gedachten of beperkende patronen, dan zou het kunnen dat er in je familiesysteem nog iets gezien en erkend wil worden. Dat je mogelijk iets met je meezeult, wat niet van jou is en waar je wel last van hebt.

Misschien zit er in je familielijn een verborgen conflict, een geheim, wordt er iemand buitengesloten of wordt een deel van de familiegeschiedenis verzwegen. Kan het zijn, dat jij daar last van hebt. En dat je het daarom moeilijk vindt om oke te zijn met jezelf, om écht (onvoorwaardelijk) te houden van jezelf. Voelt daardoor het kiezen voor jezelf, je uitspreken of doen waar je echt gelukkig van wordt als een onmogelijkheid. Mogelijk zit er een loyaliteitsconflict richting een van je (groot)ouders. Of sta je niet op je eigen plek, ben je tussen je ouders of misschien wel boven je ouders gaan staan. Eigenliefde voelen kan ingewikkeld worden, als je je plek (onbewust) hebt afgestaan.

Op deze dag onderzoeken we waar binnen familiesystemen het ongeziene zichtbaar mag worden, waardoor zelfliefde als vanzelf meer gaat stromen. Waar we balans mogen herstellen, er een last van jouw schouders mag glijden en er ruimte ontstaat om oke te zijn met jezelf.

2 september 2023 – thema volgt

zelfliefde

Locatie: Leusden
Tijd: 09.30 u binnenloop, 10.00 u start. Einde circa 15.30 u.

Bij weinig opstellingen, opstellingen die snel tot de kern komen of wanneer de groep ‘verzadigd’ is, kan het gebeuren dat we eerder klaar zijn.

Binnenkort meer info. Meer weten over familieopstellingen? klik hier

28 oktober 2023 – Thema volgt

ordening

9 december 2023 – Thema volgt

ordening