Opstellingen

Elke opstelling kent een vraagsteller en representanten. Als vraagsteller vertel je welk thema je wilt inbrengen of waar je inzicht in zou willen krijgen. Vervolgens kies je als vragensteller intuïtief representanten uit.

Representanten zijn andere deelnemers. Hen wordt gevraagd of ze representant willen staan voor bijvoorbeeld vader, moeder, zus, het onbekende. Een representant kan ja of nee zeggen. Beide is oké.

De ruimte binnen de kring is het veld waar een opstelling met representanten zich ontvouwt. Dit wordt ook wel het ‘wetende veld’ genoemd. Als representant verbindt je je met de plek waar je voor staat (bijv. vader). Hoewel je als representant geen kennis hebt van de betreffende familiesituatie, zal je ervaren en je gedragen als degene die je representeert. Dat is de kracht van het zgn. wetende veld.

Door het non-verbale gedrag van de representanten zuiver waar te nemen, goed te luisteren naar wat ze ervaren, krijgt de vragensteller inzicht en helderheid in tot dan toe inzichtbare en onbewuste processen en stromingen binnen het gezin of de familie. Dit werkt helend.

Ook als representant is dit elke keer weer een waardevolle ervaring. Je wordt niet voor niets voor die plek gevraagd. Die plek heeft ook jou iets te vertellen over jouw eigen familiesystemische veld. Bewust of onbewust.

There are no upcoming events at this time.