Bindweefselmassage

Bindweefsel komt in het hele lichaam voor en ondersteunt en verbindt organen, spieren en gewrichten. Opslag van energie is een belangrijke taak van het bindweefsel. Daarnaast dient bindweefsel als isolatie- en beschermlaag en is het verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Van nature is bindweefsel soepel en flexibel. Door bijvoorbeeld stress, frustratie, continu gespannen spieren en/of een verkeerde houding wordt het bindweefsel stijver en minder flexibel (’verkleven’), denk aan een stijve nek of rug en/of aan schouderklachten. Ook emoties kunnen zich vastzetten in het bindweefsel. Door het losmaken van deze verklevingen wordt ontspanning en ruimte gecreëerd, wat een positief effect heeft op alle organen, spieren en zenuwen in dat gebied. Tevens kan er bewustwording komen van emoties die vastgehouden werden in het bindweefsel.

“Een massage bij haar is hard werken, maar het is ook ontspannen bijkomen en je beter in je lijf voelen.Ik ervaar Saskia als vriendelijk, open en meevoelend.”
– V.

Wil jij óók ont-moeten, ont-stressen en energie overhouden om de dingen te doen waar jíj blij van wordt?Vul je gegevens in, download direct het e-book en maak al vandaag gebruik van deze gouden tips.