Lichaamswerk

Holistische massage werkt vanuit de visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en elkaar beïnvloeden. Spanningen en pijn in je lichaam komen niet alleen van te hard werken, een slechte werkhouding, zorg om je kinderen of relatieproblemen. Je hebt gedachten, overtuigingen en patronen, waarvan je je vaak niet bewust bent en die maken dat je bijvoorbeeld boosheid elke keer weer inslikt, je angsten onderdrukt, niet uitspreekt wat je écht wilt en verdriet diep wegmoffelt.

Elke emotie die er niet (geheel) heeft mogen zijn, zet zich ergens in je lichaam vast en blijft daar zitten totdat het wél gezien wordt. Het werkt als een soort olifantengeheugen. Ons lichaam heeft ‘taai vlees’ en kan als een container een hoop opslaan, totdat het ‘genoeg is’. Je merkt dat je hoofd te vol blijft, die schouder blijft zeuren, je weer door je rug gaat en geheel ontspannen niet meer lukt.

Tijdens de holistische massage gaan we in het lichaam op zoek naar de lagen, waar de spanning vastzit, maken we contact met en onderzoeken we wat je daar hebt vastgezet: welke gevoelens willen er gezien worden, welke overtuiging mag je doorbreken, welke gedachte is niet meer van jou, maar belemmert je nog steeds? Het bewust erkennen, herkennen en toelaten van deze emoties en gevoelens, maakt dat de vastgezette spanning kan loskomen. Deze vorm van massage geeft je inzichten en helderheid in dat wat jou belemmert in je Zijn, het (her)activeert je eigen vermogen om te herstellen van stress-situaties en om een gezonde balans te vinden en te houden.

In de massage worden vijf verschillende technieken toegepast, al naar gelang wat er nodig is voor jouw proces: klassieke -, dynamische -, energetische -, diepe bindweefselmassage en stretchingen.

Klassieke massage
Klassieke massage is een ontspanningsmassage, die gericht is op een betere doorbloeding.
Lees verder ►

Dynamische massage/Holistic pulsing
Dynamische massage, ook pulsing genoemd, is het ritmisch schudden van het lichaam.
Lees verder ►

Strekkingen en stretchen
Door strekkingen en het stretchen van de spieren kunnen spanningen die in de spieren zijn vastgezet worden losgemaakt.
Lees verder ►

Bindweefselmassage
Bindweefsel komt in het hele lichaam voor en ondersteunt en verbindt organen, spieren en gewrichten.
Lees verder ►

Energetische massage
Alles is energie, en dus ook het lichaam.  Het is een stille, rustige vorm van massage.
Lees verder ►