Ervaringen familieopstellingen

Lees hier ervaringen van deelnemers die je voor gingen.

Inzichtgevend – Jessica

Ik had nog nooit familie opstellingen bijgewoond. Ik verwachtte een soort rollenspel. Dat bleek het niet te zijn.

Ik ben zowel inbrenger, representant als toeschouwer geweest. Wat een bijzondere ervaringen. Je voelt als representant wat je moet doen. Dat gaat vanzelf. Het kijken naar de opstelling geeft zoveel inzicht. Het geeft een visueel inzicht waar je in je hoofd niet aan gedacht hebt.

Ik ben met een ander inzicht naar huis gegaan, uitgeput maar voldaan. Het kost veel energie en je bent als groep even heel intiem qua het delen van je situatie. Het voelde veilig en Saskia begeleidde het stap voor stap met kritische vragen of wat je inbrengt ook de echte inbreng is. Met veel bewondering kijk ik terug naar een leerzame innoverende dag.

Alleen je eigen lot dragen – Ineke

Ik had al meerdere opstellingen gedaan en wilde graag een keer een andere opsteller. Saskia heeft een fijne uitstraling en energie, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde.

Ze had er het thema ‘loslaten’ aan gekoppeld en begon eerst met een inleiding hierover, leuk gedaan! Er waren 4 opstellingen die dag, waarbij ik toeschouwer, representant en inbrenger ben geweest. Bij alle opstellingen werden thema’s aangeboord die ook spelen in mijn familie.

Door alle opstellingen heb ik inzichten opgedaan, waar ik Saskia en de groep heel dankbaar voor ben! Zoals ‘je hoeft het lot van anderen niet te dragen, je kunt alleen je eigen lot dragen’. Zeker voor herhaling vatbaar!

Verlichting – Jacqueline

Ik vond het een fascinerende manier om kennis te maken met de live familieopstelling. Zo bijzonder dat representanten weergeven wat er zich in een situatie/verhaal afspeelt. Vooral het uit het hoofd gaan en naar je gevoel gaan gaf voor mij mooie inzichten in wat er zich afspeelt.

Ik vond het fijn om zelf een casus in te brengen en dit zo te mogen ervaren. Tot nu toe heeft het me al veel gebracht. Ik kan nu beter begrijpen dat mijn vader inderdaad hier geen rol in had en ik dat altijd goed gevoeld heb. Dat ik mijn moeder iets wat niet van mij was terug heb gegeven. Dat voelt als een verlichting voor mezelf. 

Om als representant gevraagd te worden vond ik spannend. Mijn brein moest wel even wennen aan het feit dat ik een rol van iemand aannam en niet die persoon was. Uiteindelijk voelde ik naar aanleiding van de genoemde casus wat ik neer zou zetten. 

Als toeschouwer vond ik het interessant dat niet iedere persoon die de casus inbrengt, de overstap kan maken van het hoofd naar het gevoel.  Mooi om te zien hoe de representanten dit in het veld weergaven door hart en gevoel op afstand te laten zien t.o.v. het verstand.

Opstellingen van een ander spiegelen je eigen vraagstuk – Estella

Ik had totaal geen verwachtingen gecreëerd omdat ik me totaal wilde laten verrassen en dat is absoluut gelukt. Wat een fascinerende ervaring.

Zowel als toeschouwer en representant zie en beleef je opstellingen die jouw eigen vraagstukken voor een groot deel kunnen beantwoorden. Je gaat de opstellingen spiegelen aan je eigen vraagstuk en familie, dat geeft al zoveel inzichten. Bijzonder om te ervaren als representant dat er in het veld vanzelf iets gebeurt waardoor je automatisch de persoon die jij representeert kunt voelen en je je in die persoon kunt verplaatsen.

Ik raad het iedereen aan om een keer te ervaren, het geeft je zoveel inzichten, echt heel bijzonder!”

Vertrouwen op eigen intuïtie – Laila

Het was spannend om er aan te beginnen. Wat gaat er gebeuren met me? De groep voelde heel veilig en ik kon me al snel ontspannen. Ik heb veel inzicht gekregen en er is echt iets veranderd. Ik kan meer voor mezelf gaan staan en vertrouwen op m’n intuïtie. Het heeft me veel gebracht.

Klik hier voor meer info over familieopstellingen.