Ervaringen cliënten

Tobias – kan omgaan met mijn emoties

Levend in een neerwaartse spiraal kwam ik bij Saskia terecht. Geen doel in mijn leven en eigenlijk geen idee waarvoor ik dit leven had. Zonder uitdaging en levend met onderliggende angsten waarvan ik zelf geen idee had, begon ik dit traject. Stapsgewijs te werk gaan en een hele rustige benadering is wat mij heeft leren openen en mijn emoties te laten omarmen.

Saskia geeft een heel veilig en vertrouwd gevoel. Niets wat je zegt is te gek en ze gaat er echt zonder enig vooroordeel met je over in gesprek. Saskia is een enorm sterke, grappige, gevoelige en bovenal geweldige coach.

Inmiddels ben ik een tijdje verder en heb ik helemaal mijn draai gevonden in het leven. Door middel van de gesprekken en opdrachten weet ik waar ik heen wel en heb ik een duidelijke stip op de horizon. Ik heb leren omgaan met mijn emoties en weet deze inmiddels ook goed een plek te geven en ze te verwerken.

BvE – verbinding tussen hoofd en lijf

Ik was uitgevallen op mijn werk door forse overbelasting. Twee jaar terug was dit ook gebeurd. Het werd mij duidelijk dat er echt  iets moest veranderen anders zou  ik over twee jaar weer met hetzelfde klachten zitten en dat wilde ik niet.

Door gebruik te maken van (energie)oefeningen, lichaamswerk, gesprekken en healings zijn we aan de slag gegaan om de pijnpunten open te leggen en om hier op een andere manier naar te gaan kijken en mee om te gaan. Ik zat heel erg in mijn hoofd. Op een bepaald moment merkte ik dat ipv in mijn hoofd te zitten het ook kon voelen waardoor er verbinding ontstond, tussen hoofd en lijf, en ik in mijn kracht kon gaan staan.

Saskia heeft hierin een groot aandeel gehad door haar interesse, geduld, mij te spiegelen, mij uit te dagen om uit mijn comfortzone te stappen. Ik ben haar hierin enorm dankbaar.

Patricia –  ik voel me weer vrij!

Ik kwam bij Saskia terecht doordat ik lichamelijk vast begon te zitten. Letterlijk en figuurlijk geblokkeerd. Na de eerste sessie was het direct raak en wist ze meteen de oorspronkelijke pijnpunt te vinden. Wonderbaarlijk was dit niet een plek waar ik last van had maar bleek de pijn daar toch echt wél te zitten. Ze heeft me ervan bevrijd door mij er stap voor stap bewust van te maken en zo waren er meer oude ‘verstopte’ pijnplekken die Saskia feilloos weet te detecteren. Geen flauw idee dat ik ze had. 

Naast het lichaamswerk, zijn de gesprekken ook erg fijn en vertrouwd. Ze helpt je dingen helderder te zien, mét humor om uiteindelijk weer terug dichterbij jezelf te komen, zeker als je even verdwaald bent. 

Ook de healings waren een bijzondere ervaring. Ik geloofde daar nooit zo in, maar na mijn eerste ervaringen bij Saskia ben ik daar volledig op teruggekomen. 

Ze doet ondertussen meer dan je kunt beseffen. Wat het exact is kan ik niet verklaren en dat hoeft ook niet (ook geleerd ;-), maar het heeft me heel veel rust gegeven en zeker bijgedragen aan de sessies waardoor ik als vanouds weer relaxt ben en weer veel makkelijker op mijn eigen intuïtie durf en kan varen. Terugkijkend is er een groot verschil gemaakt met toen ik kwam en hoe ik me nu voel! Ik zit wel helemaal lekker in m’n vel en voel me weer ‘vrij’! Dankjewel Saskia!

J.V –  mezelf accepteren en luisteren naar mijn gevoel

Eind vorig jaar voelde ik heel sterk dat ik wat wilde veranderen. Na een moeilijke periode door overspannenheid had ik het gevoel dat ik mezelf een beetje was kwijt geraakt. Alles wat ik voorheen op automatische piloot deed kon ik niet meer en dit vond ik heel lastig te accepteren. Iedereen kon alles en ik niet, zo voelde het voor mij. Ik wist dat ik hier niet in mijn eentje uit kon komen en wilde me weer goed gaan voelen. Toen kwam Saskia op mijn pad en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik had direct een heel goed gevoel bij Saskia en had echt het idee dat zij mij verder kon helpen. Ik kampte nog steeds met lichamelijke klachten en was vooral op zoek naar rust in lichaam en geest en ook acceptatie. Accepteren dat ik veranderd ben en ik ook niet meer terug wil naar de ‘oude’ ik. Saskia heeft mij geholpen moeilijke situaties uit het verleden een plekje te kunnen geven en hier meer rust bij te ervaren. Ook heb ik geleerd beter naar mijn gevoel te luisteren en te luisteren naar mijn innerlijke stem. Wat ik een meerwaarde vind is dat Saskia verschillende methodes toepast en elke keer sta ik weer versteld van het resultaat.

Saskia helpt mij op verschillende vlakken en ik kan met alles bij haar terecht, dit geeft een heel vertrouwd gevoel. Door mijn sessies bij Saskia ben ik me al zoveel beter gaan voelen en maak ik elke keer weer stappen. Saskia weet daar te komen waar ik zelf met mijn gevoel niet altijd bij kan komen, heel bijzonder. Ook spreekt ze haar vertrouwen uit, waardoor ik weet dat het goed gaat komen, ook al voelt dat misschien niet altijd zo. Na een sessie vertrek ik altijd weer met een heel goed gevoel naar huis.

 Jannie – ik mag nu gewoon mezelf zijn

Met een hoop aangeleerde overtuigingen en oordelen op zak, kwam ik een aantal maanden geleden bij Saskia terecht. Gedurende de sessies kan ik wel zeggen dat ik mooie stappen heb gemaakt en in bepaalde opzichten nu echt relaxter in het leven sta. Ik heb vooral geleerd om los te laten.

Vooral het lichaamsgerichte werken hielpen mij om uit mijn hoofd te komen en hebben me veel inzichten gegeven. Mijn lijf verteld me een hoop, waar ik me vaak helemaal niet bewust van ben. De rust die ik met name de laatste keren ervaren heb, hoop ik nog heel lang vast te kunnen houden. Ik hoef niet te voldoen aan vele verwachtingen, niet bang te zijn voor oordelen, ik mag gewoon mezelf zijn.

Saskia is geweldig. Wat ik vooral zo bijzonder vond is dat ze alles zo aanvoelt. Waar ik zelf vaak nog helemaal geen woorden wist te geven aan mijn gevoelens, wist zij het al exact te benoemen. Maar ook haar nuchterheid en humor vond ik erg prettig.
Kortom, een hele waardevolle coaching!!

Liesbeth –  vanuit helikopterview leren kijken

Saskia treedt je zeer open tegemoet en geeft je gelijk een enorm gevoel van vertrouwen, waardoor het niet moeilijk is om te laten zien, wie je bent en wat je bezig houdt.
Door de sessies bij Saskia hebben oude pijn en de pijn van dit moment een plaats gekregen, waardoor ik weer dichter bij mezelf ben en meer vanuit mijn eigen ik kan handelen.
Ik heb geleerd om in een helikopterview naar problemen te kijken, waardoor ik er niet meer ingezogen wordt. En ik heb geleerd, dat ik er niet altijd in de eerste plaats voor de ander hoef te zijn, maar dat ik zelf zeker zo belangrijk ben!
Ik voel mij vrij, vrij om te leven en van het leven te genieten, ondanks zorgen die er zijn en die er ook mogen zijn.

A.F. – kan nu kiezen voor mezelf

Ik kwam bij Saskia omdat ik terug wilde komen bij mezelf, in mijn authentieke levenskracht. Ik zat op verschillende manieren al  heel lang in een overlevingsmodus en zorgpatroon waar ik op leegliep. Ik had Saskia bijna intuïtief gevonden en voelde gelijk een klik. Het feit dat ik Indische roots heb helpt daarbij misschien.

Echter de veelheid aan werkwijzen waar zij uit kan putten, systemisch werk, energetisch en vooral massagetherapie was voor mij echt een meerwaarde. Het lijf vertelt namelijk alles waar je met je ratio niet altijd bij kan.

Saskia is zuiver en helder in haar begeleiding. Ik voelde telkens vertrouwen dat er uit de sessie precies zou komen waar aandacht voor nodig is.   

Door voor mezelf te kunnen kiezen (alles wat ik van een ander verlang aan mezelf kan geven) voel ik voor het eerst sinds jaren een hele hoop ontspanning en ruimte. Ik heb kunnen huilen om de breuken in mijn hart maar kan voor het eerst ook weer volledig liefdevol en hoopvol naar de toekomst kijken.

NE –  her-inneren en volgen van Hartewens

Ik kende Saskia al langer en wist dat ze een goede coach is: duidelijk, helder, intuïtief, ondersteunend.

Ik zocht Saskia op in een tijd dat ik in cirkeltjes aan het draaien was: voelde me niet lekker in het werk, durfde niet op zoek naar ander werk vanwege mijn onzekerheid te solliciteren en mijzelf te laten zien. Ik begon meer tegen mijzelf aan te lopen in zelf veroordeling en negativiteit. Zo wilde ik niet door en nam contact op met Saskia.

Op verschillende manieren hebben we samen gekeken naar mijn thema’s die me blokkeren om mezelf te laten zien. Ik heb de inspirerende, licht confronterende en de inzichtgevende sessies bijgehouden in een dagboek. Nietsvermoedend ging ik de laatste twee sessies in…Waar sta je over 5 jaar, hoe ziet je leven eruit? ……Hoe kom je daar, wat ga je ervoor doen?

Ineens ging het stromen bij mij en pikte ik de juiste signalen (dit keer van buiten) op om te gaan onderzoeken. Na weer diep in mijn hoofd gedoken te zijn om alles goed uit te zoeken, maak ik een pas op de plaats en bemerk dat er een verborgen Harte-wens is ontbloot om in vervulling te laten gaan.

Dank je wel Saskia voor het samen onderzoeken en wegruimen van obstakels om mij te herinneren aan mijn Harte-wens.

Ella – meer rust en balans

Te vaak, teveel en te heftig reageerde ik op mijn omgeving en met name als ik gewezen werd op dingen die ik anders zou kunnen doen. Heel gewone dingen, die je normaal tegen elkaar kunt zeggen. Ik schoot meteen in de verdediging, werd fel en geïrriteerd. Geen goede reactie en ik wilde hier wat aan doen. Samen met Saskia ben ik gaan onderzoeken waar e.e.a. vandaan kwam en hoe ik daar anders mee kon omgaan. Ze heeft me veel inzichten gegeven, tips en handvatten. Ik vond het leuk om daarmee aan de slag te gaan en merkte al snel vooruitgang. Ik reageer nu vanuit rust en voel me niet meer meteen aangevallen. Saskia is een hele prettige coach, die haar hart en gevoel op de juiste plek heeft met liefde voor haar vak en haar clienten. Ik voelde mij direct vertrouwd bij haar, om wie zij is als persoon ook zeker ook om haar kundigheid. Mocht ik in de toekomst weer ergens tegenaan lopen, zal ik zeker weer bij haar aankloppen.

RH – op naar de spotlights...

“Zonder uitdaging geen groei” , maar ik voelde aan mijn onderbuik dat de stap van plankenkoorts naar spreken voor een groep artsen steeds meer een knoop begon te vormen in mijn maag. Ik had nog een half jaar voor de grote happening en dit “praatje” begon elke ochtend als eerste in mijn hoofd te babbelen en klonk door totdat ik mijn ogen weer sloot.

Door een eerdere, meer dan positieve ervaring van de begeleiding van Saskia, aarzelde ik geen moment en heb contact gezocht. Dit verdiende een gedegen voorbereiding en ik wilde, perfectionist die ik ben, shinen en leveren wat ik beloofd had. 

Saskia leerde mij met helderheid en stevige hand welke hardnekkige patronen er zich in mij bevonden die mij weerhouden om überhaupt publiek te spreken, al was t maar jezelf voorstellen in een groep tijdens een cursus.

Hoewel ik nog steeds fysiek de rode wangen, kloppend hard en spierspanning kan voelen wanneer ik terugdenk aan de presentatie weet ik dat dit een bescherm mechanisme is die me voorbereid om te focussen. Dankzij Saskia haar tips laat ik me er niet meer neersabelen door de angst- stem in mijn hoofd, omdat ik nu de ervaring van een enthousiaste groep artsen mee kan nemen in mijn herinnering die de plankenkoorts van voorheen met een nieuw laagje zelfvertrouwen heeft overschreven.

Bo – geleerd om naar mezelf en mijn intuïtie te luisteren

De aanleiding dat ik bij Saskia kwam was dat ik continu vermoeid was en een pittig jaar achter de rug had. Mijn leven draaide om werk en ik had geen balans meer tussen werk en privé. 26 jaar en al het gevoel hebben dat je niet meer kan. Heel veel dingen willen maar het niet kunnen. Dit moest veranderen.

Ik heb heel erg geleerd om naar mezelf en mijn intuïtie te luisteren. Wat geeft mij energie en wat niet. Met maar een paar sessies achter de rug stonden de feestdagen al voor de deur (kerst en oud & nieuw). Waar ik voorheen zo tegen op kon zien (alle drukte en verplichtingen) was het nu iets waar ik echt van kon genieten. Nog steeds vol ongeloof doe ik stukje bij beetje weer wat leuke dingen waar ik voorheen de kracht niet had. Ik luister naar mijn lichaam als het niet gaat. Laat de onrust juist op me afkomen ipv het weg te drukken.

Ik voelde me fijn en veilig bij Saskia. De stap om hulp te zoeken was de grootste stap voor mij. In mijn hoofd waait alles wel weer voorbij. Toch voelde ik dat ik het deze keer niet op eigen kracht zou kunnen omdat mijn energielevel zo ontzettend laag was. Saskia is heerlijk nuchter en dat is iets wat voor mij belangrijk is. Soms mogen dingen even k** zijn maar ze helpt je heel erg om anders naar dingen te kijken. Waar ik voorheen heel negatief was zie ik nu in alles ook het mooie en positieve. En die positieve dingen mogen ook benoemt worden naar je geliefden. Zo maken we de wereld weer een beetje mooier met z’n allen. Ik ben zo blij dat Saskia op mijn pad is gekomen. Het voelt alsof ik weer rustig kan ademen en de positieve momenten staan veel hoger dan de negatieve. Als je zelf lekker in je vel zit krijg je dit ook terug.

Debora – op pad naar een ander leven

Al een aantal jaren het gevoel hebben dat je geen stappen meer maakt en dat dit het is. Mijn leven stond in teken van negatieve gevoelens en angsten. In het verleden heb ik diverse stappen ondernomen om hier van af te komen of om er anders mee leren om te gaan. Eigenlijk had ik het al opgegeven. Al zo vaak gehoord, je weet hoe jij het moet, dus je kan het toepassen. Toch lukte mij dit niet. Totdat ik in contact kwam met Saskia. Zij stelde mij op mijn gemak. Zij heeft mij de afgelopen weken meegenomen op een pad naar een ander leven.

Ze pakt het rustig aan, waardoor ik geen druk voelde. Je krijgt de tijd om naar de je antwoorden en gevoel te zoeken. Het traject wat ik heb doorlopen met Saskia heeft nu al effect op mijn leven. Zij laat mij op een nieuwe manier naar mijn leven kijken. En dat elke stap er 1 is, hoe klein of groot, dat maakt niet uit.

Wat ik bijzonder aan dit traject vind, is dat Saskia mij laat voelen dat niets gek of raar is. Zij denkt mee, voelt mee en past de oefeningen aan naar mijn probleem/vraag. Er is ook altijd plek voor humor.

S. – mildheid en zelfliefde

Saskia is wonderlijk fijngevoelig. Tijdens een massage voelt ze precies wanneer ik in mijn hoofd schiet. Ze weet letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek te leggen. Ze masseert die fysieke pijn los, waardoor de emotionele pijn die erin besloten lag als het ware oplost.

Ik ben nogal een denker. Juist daarom waren de sessies van grote toegevoegde waarde. Ik kan met mijn mind niet precies ‘beredeneren’ wat er is gebeurd, maar gaandeweg de sessies werd het een stuk lichter in mij en brak er zelfs een euforisch tevreden periode aan. Ik heb stappen gezet naar meer mildheid en zelfliefde.

Saskia is een lief, vrolijk, betrokken en wijs mens. Ik blijf graag ieder half jaar terugkomen voor een energie(ke) opfrisser.

D.S. – evenwichtig en stevig in eigen leven

Ik kwam nogal wankel en wiebelig bij Saskia in mijn traject. Er gebeurde een hoop in mijn gezin -en dus mijn leven- waarin ik wel deelnemer was maar niet voor alles verantwoordelijk bleek te zijn. Saskia gaf mij een spiegel maar ook woorden voor mijn gevoel. De onderliggende lagen werden ineens gezien en dat gaf mij persoonlijk heel veel inzicht en lucht.

Daarnaast heb ik ook een familieopstelling gedaan en dat gaf mij inzicht in bepaalde zaken die bij mijn stamgezin hoorde en niet in mijn eigen gezin.
Wat heerlijk om zo gedragen te worden maar wel op de grond te blijven staan want zweverig is Saskia niet.
Ik heb me veilig gevoeld en sta weer evenwichtiger en steviger in mijn eigen leven. Dank je wel Saskia!

Corien – oké zijn met mezelf

Zo fijn, hoe Saskia haar vinger, letterlijk en figuurlijk, op de zere plek(ken) weet te leggen. En helpt om dát ook echt aan te pakken. Ze heeft mij heel veel tools gegeven en geleerd hoe ik oké kan zijn met mijzelf. 

Zorgvuldig, open, eerlijk en liefdevol.

 MV – durf en kan meer mezelf zijn

Vorig jaar had ik een moeilijke periode met een heftige stage. Hierdoor dreigde ik vast te lopen in mijn studie en merkte ik ook veel fysieke stressklachten. Via familie werd vanwege positieve ervaringen Saskia aangeraden. Saskia heeft me geholpen om me beter te voelen. Ze gaf me handvaten die ik kon gebruiken om me weer beter in mijn vel te zitten. Na de laatste sessie kan ik oprecht zeggen dat ik meer mezelf kan en durf te zijn.

Karen – verlost van een hoop issues

Ik kwam bij Saskia terecht doordat ik haar al eens had ontmoet op een event waarbij ik een gratis behandeling won.

Toen ik met langdurige lichamelijk klachten kampte wist ik dat ik bij haar letterlijk in goede handen zou zijn.
Saskia is een fijn mens om mee te praten, ze geeft je goede adviezen en inzichten en met haar massage weet ze de pijnlijke plekken zowel lichamelijk als emotioneel los te maken. Ze liet me ook zien dat de fysieke klachten echt een reactie zijn op onverwerkte emoties.

Nu voel ik me verlost van een hoop issues en zijn mijn lichamelijke klachten verholpen. Verder heb ik voor de toekomst genoeg inzichten meegekregen om niet zo snel meer te vervallen in oude gewoontes.

Geraldine – leren kiezen voor mezelf

Totaal opgebrand was ik. Op mijn werk door te lang onder hoge stress en puur op adrenaline te werken. Ook thuis was de situatie niet zorgeloos en mijn diepste wens ging maar niet in vervulling, moeder worden.
Ik negeerde mijn toenemende lichamelijke klachten. Thuis lag ik uitgeput op de bank, in de weekenden moest ik ‘bijslapen’, steeds vaker schrok ik ’s nachts wakker. Ik durfde niet te zeggen dat ik me niet goed voelde en niemand die het merkte. Pas toen het zwart voor mijn ogen werd, stapte ik naar de huisarts, die aangaf: opgebrand.

Dat was het moment dat ik bij Saskia kwam en dat is mijn redding geweest. Ze is warm, belangstellend, assertief, grappig en relativerend, maar bovenal een bijzondere healer.
Ik was gewend om mijn zorgen en behoeften te onderdrukken, vertelde Saskia vooral vanuit mijn hoofd en met de nodige zelfkritiek over mijn situatie. Saskia scande mijn lichaam en met haar gave doorzag ze al snel de emotionele en energetische lagen van mijn klachten.

Door een combinatie van lichaamswerk en gesprekken kwamen allerlei emoties vrij waar ik me niet bewust van was. Soms lag ik zomaar te snikken op de behandeltafel. En elke keer kwamen verrassende thema’s naar boven. Waarom vond ik dat ik alweer aan het werk kon terwijl ik eigenlijk nog ziek was? Waarom bleef ik werken in een organisatie die niet goed voor mij was? Waarom waren mijn relaties al mijn hele leven zo moeizaam verlopen? Waarom wilde ik altijd pleasen?

Ik blijk mijn (hoog)gevoeligheid onderdrukt te hebben. Ik leefde in mijn hoofd en verstopte me in werk. Tijdens het traject heb ik geleerd om voor mezelf (mijn ware ZELF) te kiezen. De organisatie waar ik werkte paste niet bij mij, de baan was te stressvol en mijn vriend en ik trokken elkaar naar beneden. Mijn diepste wens om helemaal mezelf te mogen zijn bleek mijn hoofdthema.

Na verloop van tijd kwam er ruimte voor vragen als: wie ben ik écht? Wat wil ik echt? Waar kom ik tot mijn recht? Met Saskia’s jarenlange ervaring als HR adviseur hielp ze me in onze gesprekken op zoek te gaan naar een bij mij passende werkplek. Maar vooral hielp ze me, die donkere gedachten over mezelf te verzachten.

Annemiek – accepteren van mezelf met al mijn ups en downs

In een behoorlijk onrustige periode van mijn leven -zowel privé als op werkgebied- kreeg ik toevallig (of juist niet natuurlijk..) een bericht van Saskia in mijn mailbox. Omdat diverse coachingstrajecten niet hadden opgeleverd waar ik naar op zoek was -duidelijkheid en rust in mijn hoofd- heb ik de stap gewaagd en ben naar een eerste sessie gegaan bij Saskia.

Het was een zeer interessante ervaring, geen fijne ontspannende massage (zoals ik natuurlijk stiekem had gehoopt) maar een intense ervaring waarbij ik momenten had dat ik echt even uit mijn hoofd en in mijn lijf was. Doordat het niet meteen heel fijn voelde en zelfs een beetje eng wat er in mijn lijf gebeurde moest ik er even over nadenken of ik hier meer mee wilde.
Maar wat ben ik blij dat ik verder ben gegaan!!
Ruim een half jaar verder en ik heb knopen doorgehakt die ik een jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden. Ik durf veel meer te voelen en mezelf te accepteren met al mijn ups en downs.
Saskia is een fijne coach, open, eerlijk en zonder oordeel. Ze voelt per sessie aan wat nodig is.

Famke – antwoorden op levensvragen kwamen uit mezelf naar boven

Na een roerige periode en een burn-out zat ik met een paar belangrijke levensvragen en kwesties. Ik had over Saskia gehoord via via en toen ik haar website bekeek, kreeg ik daar een goed gevoel bij, wat bevestigd werd toen ik haar belde en haar ontmoette bij mijn eerste afspraak.

Saskia is integer, empathisch, lief, geduldig en nuchter en ze heeft gevoel voor humor. Ze voelt veel op energieniveau en de behandelingen, zowel de healingen als de massages, werken diep en lang door. Je merkt reacties in je eigen lichaam en geest tijdens of na de behandeling. Mij heeft het geleerd om anders tegen kwesties aan te kijken en ik heb antwoorden gekregen op een paar belangrijke vragen. Antwoorden die eigenlijk vanuit mijzelf naar boven kwamen drijven met behulp van Saskia. Ook sta ik meer in mijn eigen kracht en heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren: wat wil ik?! Het is wellicht lastig te begrijpen als je dit leest, daarom raad ik aan: ervaar het zelf!

Daniëlle – niet zomaar een massage ….

Een massage bij jou is niet zomaar een massage. Jouw aanraking is oprecht, zuiver en bijzonder. Door te gaan naar de plekken in mijn lijf waar mijn pijnpunten liggen opgeslagen, begeleid jij mij met de juiste woorden en krachtige aanraking door het proces van heling. En dit gaat vaak gepaard met intense pijn en verdriet, maar de verlichting die ik keer op keer daarna voel is heel bijzonder. Je stelt me op mijn gemak, geeft me de ruimte om mezelf te zijn, bent niet oordelend, durft zelf ook kwetsbaar te zijn en je bent integer. Door de vele kennis en ervaring die je uitdraagt, kost het mij geen moeite om je te vertrouwen. Je helpt me in de moeilijke periode waar ik door heen ga en ben je erg dankbaar dat je mij begeleid in mijn proces.

Anna – veel ballast kwijtgeraakt, meer geaard, in balans en lichter

Omdat ik voelde dat er zoveel verdriet en boosheid vast zat in mijn rug en schouders (wat steeds pijnlijker werd) ben ik naar Saskia gegaan. Het werd al snel duidelijk dat dit een opstapeling was van dat ik van kind-af aan mijn mond moest houden, lief en aardig zijn en alles ingeslikt heb. Door de massages ben ik zoveel ballast kwijt geraakt, waar ik ook letterlijk onder gebukt ging. Voel me nu zoveel lichter, meer geaard en in balans. Ben sterker, opener en raak niet meer van slag door de emoties van anderen.

Je weet precies de plekken te vinden die de meeste aandacht nodig hebben en je vaardige handen doen de rest. De massage samen met wat je zegt maken veel duidelijk over wat er allemaal opgeslagen zit in het lichaam en ik kan het nu ook zelf steeds beter voelen. Je geeft vertrouwen, kalmeert en stuurt bij als het lijf weer in de paniek schiet. Het voelt heel veilig, warm en vertrouwd bij je. Dank voor alles wat je doet.

B.B.  – opgehoopte stress is ‘weggewerkt’

Al jaren heb ik last van een telkens terugkerend negatief gevoel over mijzelf. Bij de start van 2020 heb ik daarom mijzelf iets cadeau gedaan: een aantal sessies bij Saskia Bakker. Ik had goede verhalen over haar gehoord en zelf kunnen zien in de familiekring en dat wekt vertrouwen. Het intakegesprek is daarom wel een scharnierpunt: klikt het, klopt het gevoel en wil ik bij die Saskia mijn kwetsbare kant laten zien? Ja, dat wilde ik en ik sprong met Saskia in het diepe.

Het bijzondere is dat de knopen in je ziel blijkbaar terug te voelen zijn in je lijf…! Saskia werkt heel lijfelijk en jouw opgehoopte stress wordt letterlijk weggewerkt. Maar je moet wel zelf meewerken en erbij blijven! Ik vond het zelf prettig om ook te praten over wat er in mijn hoofd zat maar het gaat samen met blijven voelen. Saskia is zorgzaam, invoelend maar nuchter en communiceert helder.

In de loop van 8 sessies hebben we verschillende aspecten de revue laten passeren, die uiteindelijk toch allemaal gerelateerd bleken te zijn. Het cadeautje bleek een groot cadeau te zijn!

Menno – krachtige energie, inzichten, regelrechte magie

Sessies met Saskia kan ik van harte aanbevelen, welk fysiek probleem je ook hebt, of waar je ook bent in je persoonlijke ontwikkeling.

Ik ken Saskia nu al ruim een jaar en heb inmiddels een flink aantal energetische behandelingen en ook massages van haar gekregen. Beide ervaar ik als van hoog niveau. Het gaat echt diep! De eerste healingsessie voelde als een volledige ‘reset’. Alsof ik even ‘uit was gezet’ en opnieuw was opgestart. Eigenlijk niet te beschrijven. Ik was hiervan erg onder de indruk, terwijl ik toch al zo’n 25 jaar ervaring heb in de wereld van bewustwording en therapie. Ook de daaropvolgende sessies heb ik als erg krachtig ervaren en zo is het nog steeds, elke keer weer op een andere manier. Soms voel ik gelijk meer energie en kracht. Soms heb ik de dagen erna ineens een diep inzicht in mezelf. Soms voel ik een heerlijke rust vanbinnen. De uitwerking is onvoorspelbaar, maar voelt altijd goed. Natuurlijk is het helingsproces zeker ook confronterend en pijnlijk, maar dat hoort er gewoon bij en Saskia is uitstekend in staat om mij daarin te begeleiden.

Ik vind haar een fijne, spontane vrouw met veel inzicht en helderheid. Absoluut geen zweverig type, maar iemand die duidelijk geaard is en midden in het leven staat. Zij luistert goed naar me, maar voelt ook wat er zich achter mijn verhaal speelt op een veel dieper niveau. Daarbij beheerst ze meerdere technieken en kan daardoor verschillende ingangen kiezen om aan een probleem te werken. Erg nuttig! Ik ben echt blij dat ik Saskia heb ontmoet, want in dat praktijkkamertje aan huis is sprake van regelrechte magie.

A.H.  – weer goed slapen en durven handelen vanuit mijn eigen ik

Na een aantal moeilijke jaren heb ik met hulp van een psycholoog heel veel zaken een plek kunnen geven. Maar toch sliep ik nog steeds heel slecht, voelde veel spanningen en had ik het gevoel dat ik er nog niet was. Door een lady’s night begin 2016 kwam ik in contact met Saskia en kreeg ik een healing van 10 minuten. Die nacht had ik sinds tijden niet zo goed geslapen. En dit gaf de doorslag om een afspraak te maken met Saskia.

Tot op de dag van vandaag ben ik heel blij dat ik deze stap heb genomen. Nooit gedacht dat healing zoveel met je kan doen. Door de healingen en de gesprekken ben ik weer dichter bij mezelf gekomen, komen lichaam en geest weer meer in balans en durf ik ook weer te handelen en te beslissen vanuit mijn eigen ik. Elke healing heeft een andere uitwerking, zowel tijdens als na de behandeling, zet je tot nadenken, geeft je andere inzichten en helpt je om steeds meer in je eigen kracht te komen staan. Saskia is daarbij een onmisbare factor. Saskia is een hele bijzondere vrouw die op een hele positieve manier met de gaven die zij heeft anderen wil en kan helpen. Ik raad een ieder aan om een healing bij Saskia zelf te ervaren.

Harold  – inzicht waarom je dingen doet zoals je ze doet

‘Na het mountainbiken heb ik steeds wat last tussen mijn schouderbladen’. Dat was de aanleiding om een afspraak met Saskia te maken. In het eerste gesprek geeft ze mij zo’n vertrouwd gevoel, dat ik binnen een paar minuten zit te vertellen over een moeilijke periode die ik achter de rug heb. Mijn probleem: ik wil geen hulp vragen, ik ben streng voor mezelf en vind dat ik niet moet zeuren.

De eerste sessie was een beleving! Emoties die overal en nergens vandaan kwamen en ondanks dat ik mezelf groot probeerde te houden, kon ik niks verbergen. Dan is de tweede sessie. Stiekem denk ik ‘dat gebeurt me niet weer’. Terwijl Saskia mijn rug masseert, dwaal ik af met mijn gedachten. Ineens voert Saskia de druk op. ‘Hier naartoe met je aandacht’, hoor ik haar zeggen. Het is precies de plek waar ik opnieuw van alles los voel komen. ‘Je deed me pijn’, zeg ik een beetje verontwaardigd, waarop het nuchtere antwoord is, ‘nee hoor, die pijn zat er al’.

Een aantal sessies verder heb ik zo ontzettend veel over mijzelf geleerd. Het is niet zo, dat je als een ander mens bij Saskia vandaan komt. Wel helpt ze je terug te keren naar je ware ik en (weer) trouw te zijn aan jezelf. Inzicht te krijgen in wat maakt dat je de dingen doet zoals je die doet. Een waanzinnig mooi proces, waarin Saskia een geweldige ondersteuning is.

V.G.  – ondersteuning i.v.m. reuma, hard werken en ontspannend

Saskia helpt mij om binnen mijn mogelijkheden optimaal te kunnen functioneren. Zij voelt welke spieren extra aandacht nodig hebben en merkt als hier een emotie achter zit. Soms bespreken we deze emotie, soms is de emotie er en mag hij er gewoon zijn. Ook kunnen we lachen om hoe een emotie zich laat zien in je lijf, waardoor een massage nooit zwaarmoedig wordt. De massages ondersteunen mij om met mijn reuma mijn dagelijkse bezigheden beter te kunnen doen en te (leren) accepteren dat ik reuma heb, het is niet leuk, maar het is oké. Een massage bij haar is hard werken, maar het is ook ontspannen bijkomen en je beter in je lijf voelen.Ik ervaar Saskia als vriendelijk, open en meevoelend. Ze staat open voor haar cliënten en is eerlijk. In die eerlijkheid geeft ze soms haar visie op iets, maar deze legt ze nooit op.

Cornelia – zonder pijnstillers weer door het leven en beter slapen

Al twee jaar kamp ik met schouder-, nek- en hoofdpijnklachten. Paracetamol en ibuprofen gingen er als snoepjes doorheen. Fysiotherapie gaf verlichting voor even. Ik ging op zoek naar een massagetherapeut. Dit omdat ik dringende behoefte voelde voor massage in het voor mij zo pijnlijke gebied. Ik kwam op de website van Sassense terecht. Daar las ik over trauma’s die opgeslagen kunnen liggen in het lichaam. Dit sprak me aan, omdat ik ook het gevoel had dat mijn fysieke klachten verband hielden met onverwerkte gebeurtenissen. Ik wilde graag snel bij Saskia terecht. Door met haar te appen kwamen we vlot tot een afspraak. Na enkele massages kamp ik niet meer met nek- schouder- en hoofdpijnklachten. Ik slaap daarbij ook nog eens stukken beter. Dankzij de massages heb ik oude ballast los kunnen laten en heb ik inzichten gekregen in bepaalde zaken. Voorlopig zet ik door met de behandelingen bij Saskia. Er kan nog veel meer opgeruimd worden. Ik voel mij bij haar op mijn gemak. Alles mag er zijn.

Annemieke – rugpijn gerelateerd aan grenzen bewaken

Toen ik aan een vriendin vertelde, dat ik al langere tijd pijn in mijn rug had, tipte ze mij om naar Sassense te gaan. Zij had ervaren dat massages van Saskia haar pijn in haar lijf hadden verlicht.

Tijdens de massages werd ik me ervan bewust, dat de pijn in mijn rug kwam van de stress die ik op dat moment op mijn werk ervoer. Dit kwam onder andere doordat ik niet goed mijn grenzen aangaf en bewaakte. Tijdens de sessies werd de spanning uit mijn lijf gehaald en spraken we over hoe ik me gemakkelijker en sneller kan (leren) uitspreken. Ik was verbaasd dat slechts na een paar sessies de rugpijn was verdwenen, ik op mijn werk me had uitgesproken én dat er rekening met mijn wensen gehouden werd.

Saskia heeft gouden handjes, feilloos voelt ze aan waar de pijnpunten zitten. Ik ben al meerdere keren verrast hoe goed Saskia kan aanvoelen en begeleiden om helder te krijgen wat er gebeurt of welke herinnering naar boven komt.

Nog steeds ga ik met enige regelmaat naar Saskia. Naast dat het ontspannend is voor mijn lijf en mijn hoofd, houd het mijn bewustwording scherp en ontwikkel ik me meer in wie ik ben en wat ik wil. Nog steeds word ik verrast wat het lijf mij te vertellen heeft.

Loes – opkomen voor mezelf

Tijdens een deskundigheidsbevordering raakte ik aan de praat met een medecursist over mijn fysieke klachten: ik loop heel moeilijk en artsen kunnen maar niet erachter komen wat de oorzaak is. Een medecursist gaf me Saskia’s naam door. Afspraak gemaakt en Saskia ging aan de slag.

Ze luistert met veel compassie, geduld en inlevingsvermogen waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde en me dus ook durfde over te geven. Héél prettig vind ik het, en zeer professioneel, dat ze blijft benadrukken dat er óók iets fysieks aan ten grondslag kan liggen dus vooral NIET een dokterstraject moet uitsluiten. De 1e keer al zegt ze dat ze naar mijn bekken getrokken wordt, niet mijn benen zijn het probleem, ik merk het probleem in mijn benen. Maar het komt uit mijn bekken denkt ze. De behandelingen zijn pijnlijk, uiteraard: je ruimt immers shit op van je hele leven maar ze helpen wel! Ook haar vasthoudendheid: het komt uit je bekken. Maar…..niet vergeten om ook arts te blijven laten kijken!

Van de week mijn ex benaderd en voor mezelf opgekomen daarin. Dat was het issue: ik kwam niet zo voor mezelf op in relaties. Daarnaast: doordat Saskia steeds maar bleef zeggen dat het probleem in het bekken zat, een orthopeed bezocht en inderdaad: het probleem zit in de heup wat deel uitmaakt van het bekken. Ik was al 4 jaar op zoek naar een oorzaak en een arts die de oorzaak kon vinden. Door de behandelingen bij Saskia de goede weg op gestuurd en voor mezelf opgekomen, bij mijn ex maar vooral ook bij mijn huisarts!

Saskia is warm, begripvol, deskundig, empathisch maar staat óók met beide voeten op de grond. Een fantastische combi in haar werk! Heb inmiddels verschillende therapeuten bezocht en kan zeggen, dat ik Saskia als de meest complete heb ervaren.

Ruud – opruimen van ‘verstopplekken’ geeft vrijer gevoel

Sinds een jaar kom ik bij Saskia. Ik ben een vrij nuchter persoon die veel gevoel en emotie in zichzelf verstopt. Dat herkende ik zelf niet als zodanig. Ik was van mening dat ik gevoel en emotie goed kon afhandelen. Het tegendeel bleek eigenlijk waar. Sinds dat ik bij Saskia kom voel ik mij vrijer, beweeg ik mij makkelijker en bovendien zit er veel minder vast in mijn lijf. De behandelingen van Saskia richten zich bij mij op het vrijmaken van energiebanen en het wegnemen van blokkades. Ik herinner mij een van de eerste behandelingen waarbij zij telkens als zij over een bepaald punt op mijn rug ging, dat een heftige reactie opriep. Mijn lichaam spartelde tegen. Saskia had een van mijn “verstopplekken” gevonden. Naarmate er meer sessies volgden werden ook meer plaatsen gevonden.

Gaandeweg zijn al deze verstopplekken opgeruimd en heb ik geleerd de bijbehorende reacties te herkennen. Ik hoef daardoor niets meer te verstoppen en kan vrijer handelen. Niet alleen op mijn werk, maar ook privé heb ik daar veel baat bij.
Saskia doet haar werk intens en is oprecht in je geïnteresseerd om het meest optimale resultaat uit de sessie te halen. Je kunt eigenlijk niet anders dan je laten gaan en te ervaren wat er gebeurt.

Sylvia – dichter bij mezelf

Saskia heeft een bijzondere gave om diep in je lijf en ziel te kijken EN te voelen. Haar manier van healen vind ik erg prettig, ze geeft hele goede tips mee naar huis om zelf verder aan de slag te gaan met je healing. Elke keer weer een stukje dichter bij mezelf als ik bij haar ben geweest.

J.G. – weer in mijn lijf

Als mens, maar ook in mijn werk als trainer / teambegeleider merk ik hoe belangrijk het is dat ik in verbinding met mezelf sta. Soms ben ik dat weer even kwijt: in de drukte van alledag schiet ik in mijn hoofd en voel ik mijn lijf minder. De sessies bij Saskia helpen om me weer bewust te zijn van wat er in me leeft van binnen, via mijn lijf. Dat is soms heerlijk en ontspannend, soms ook pijnlijk en regelmatig kom ik van alles aan emoties tegen in mezelf. Saskia voelt vertrouwd en dat maakt dat het mogelijk om alles wat er is ook toe te laten en te ervaren. Ik kom er altijd weer gevuld en vervuld vandaan, met meer leven in me en daardoor meer contact met alles om me heen.

Claudia – nu keuzes durven maken vanuit mezelf

Vorig jaar besloot ik naar Saskia te gaan, omdat ik al een tijdje last had van spanningen tussen mijn schouders. Haar holistische manier van werken is iets wat bij mij past. Saskia heeft snel door waar mijn blokkades zitten, zowel fysiek als emotioneel. Tijdens de intensieve massages is dan ook heel wat losgekomen afgelopen jaar. Als een ui pelt ze laag voor laag weg om bij de kern van een blokkade of pijn te komen. Het heeft mij volkomen verrast en ondanks het verdriet en pijn die er naar boven kwam, is het ook goed. Het heeft mij gemaakt wie ik ben. Zo heeft zij mij geleerd om op een liefdevolle manier naar mezelf te kijken en dat ik er mag zijn.

Wanneer ik bij haar vandaan kom, dan voel ik mij meer in verbinding met mezelf en met de wereld om mij heen. Het maakt dat ik nu keuzes durf te maken vanuit mijn eigen gevoel en mij uit durf te spreken. Ik laat steeds meer van mezelf zien en dat zien en voelen mensen om mij heen ook. Dat heeft zo´n positieve invloed op de dingen die ik nu doe en waar ik plezier in beleef. Het is niet alleen de massage, maar ook de gesprekken voor de massages die wij samen hebben en de rust erna, die maken dat ik graag bij Saskia kom. Saskia luistert, oordeelt niet en laat mij nadenken, voelen en wanneer nodig geeft zij feedback. Wat maakt dat zij voor mij de juiste coach is. Haar passie voor haar werk weet ze goed over te brengen en voel je wanneer je op de massagetafel ligt. Wil je ook met jezelf aan de slag of gewoon een heerlijke massage, dan kan ik Saskia bij iedereen aanbevelen.

Wilma – levenslust, sprankeling en energie weer terug

Begin dit jaar was mijn energie en lontje totaal op, Ik kon geen beslissingen meer nemen, voelde me down en had nergens meer plezier in. Ik stond al enige jaren op de overlevingsstand en ook daarin had ik het einde bereikt. Mijn man is na een lang ziekbed overleden en ik heb de zorg voor 2 pubers 24/7. Wij hebben geen familie, die een klein stukje zorg voor mij uit handen kan nemen. Ik voelde mij totaal uitgeput. Een vriendin raadde mij Sassense aan, afspraak gemaakt, kon direct bij Saskia terecht en vanaf dat moment veranderde mijn leven.

Bij Saskia kom je in een warm bad terecht, ze voelt je aan, heeft een luisterend oor en geeft advies. Na de eerste behandeling merkte ik gelijk verbetering in mijn hoofd en lijf, vond meer rust. Dat gevoel werd direct bevestigd doordat ik niet ontplofte toen een van mijn dochters een beker chocolademelk over mijn witte bank gooide. Ik bleef uitermate rustig, had totaal geen stress. Snel had ik mijn levenslust, sprankeling en energie weer terug, heb veel meer ruimte in mijn hoofd en kan weer ademhalen. Toch weet ik dat ik er nog niet ben en vind het bijzonder dat hoofd en lijf 2 aparte dingen zijn. Mijn hoofd zegt soms iets heel anders dan mijn lijf en dat merk ik tijdens een bindweefselmassage, door dat te voelen ben ik weer helder. Sassense is voor mij een oplaadplek.

Ik ben blij dat ik Saskia heb ontmoet. Door haar is mijn stressniveau gezakt, heb ik meer energie, ruimte in lijf en hoofd, kan ik omgaan met het verdriet en boosheid, en kan ik weer genieten. Saskia is warm, empatisch, lief, opgeruimd, kortom een fantastische vrouw!

Evelijne – verlichting en ontspanning

Doordat mijn werkzaamheden van mij vragen dat ik vaak langdurig sta, kreeg ik vervelende rug en schouderklachten. De behandelingen van Saskia geven hierin verlichting en ontspanning. Ik vind Saskia een heel deskundige professional en een warm betrokken mens.

M.S. – meer rust door meer inzicht

Met langdurige hoestklachten ben ik bij Sassense gekomen. Naast de reguliere behandelingen en medicatie ben ik met Saskia aan de slag gegaan. Saskia is sterk in het readen, het lezen van je energie. Haar opmerkingen waren ‘raak’ waardoor ik meer en meer inzicht heb gekregen.  Door het groeien van inzicht is er meer rust gekomen.

Saskia is betrokken, zachtaardig, krachtig en duidelijk, wat heeft gemaakt dat het inzicht ook haar weg vond binnen de massages.

Sophie –  stress loslaten

Saskia heeft mij de laatste tijd een aantal malen een uitgebreide massage gegeven. Met haar liefdevolle behandelingen begeleidt zij mij goed door een lastige periode heen. Haar massages helpen mij de stress in mijn lichaam los te laten. Tegelijkertijd helpen haar behandelingen mij om de oorzaken van die stress onder ogen te zien. Saskia weet een rustige, ontspannen sfeer te creëren zodat je je bij haar op je gemak voelt. Zij is een goede therapeut. Een behandeling bij haar is een aanrader.

G.S. – energieker, mijn grenzen aanvoelen, minder hoofdpijn

Via een vriendin kwam ik in januari voor het eerst bij Saskia. Ik had al jaren minimaal één keer per week last van migraine. Daarnaast had ik bijna dagelijks ‘gewoon’ hoofdpijn. Dit vroeg zoveel energie om op de been te blijven. Saskia voelde waar de blokkades zaten en zorgde door massage direct voor verlichting. Tevens voelde zij dat mijn energie level erg laag was. Ik ging na de eerste keer zoveel ‘lichter’ en met zoveel meer energie naar huis. De keren daarna kwam er, door gesprekken en wat Saskia voelde tijdens de massage, meer duidelijkheid over de oorzaak van mijn migraine. Na een aantal keren massage heb ik een aantal healingen gehad waarbij ik mij steeds meer bewust werd van de oorzaak van mijn migraine en hoofdpijn. Ik kan nu beter aanvoelen wat mijn grenzen zijn en daarop inspelen. De healing en massages zorgen voor een intrigerend proces van bewustwording. Saskia helpt me hierbij door (soms confronterende) vragen te stellen. Maar altijd respectvol, empathisch en met het doel me verder te helpen. De combinatie massage en healing heeft me enorm geholpen. Ik realiseerde me laatst dat ik al geen maanden migraine gehad heb!

Anne – humor, pure inzichten, bevrijdend

Met overgangs- en stressklachten ben ik bij Saskia terecht gekomen. Ik wist niet precies wat me te wachten stond, maar had positieve geluiden gehoord van haar behandeling en ik kende Saskia al als een warm en positief mens met een groot gevoel voor humor. De massages hebben me veel gebracht, de combinatie van praten en gemasseerd worden, maakt veel los en heeft me inzichten gegeven. Hoe ik in het leven sta, wat me dwars zit, hoe ik met mijn lijf om ga en hoe ik meer in balans kan komen. Het letterlijk (bijna) naakt zijn, zorgde er bij mij voor dat mijn antwoorden op de rake vragen van Saskia puur waren en vanuit het hart kwamen. Soms was het pijnlijk of confronterend maar na afloop had ik dan toch een fijn en bevrijdend gevoel. Saskia heeft niet alleen zeer vaardige handen maar weet zich ook echt in te leven in jouw situatie en dat is een bijzondere en verhelderende ervaring.

Petra  – loslaten van oude pijn

Afgelopen jaar was een heftig jaar voor mij. De combinatie praten en het lichamelijk aangaan van oud zeer werkt echt goed voor mij. Dankzij de fijne massages, oké soms waren ze echt pijnlijk, kon ik oude pijn loslaten. Saskia is in staat om verbanden te leggen die ik nog niet in kon zien en echt bijzonder hoe ze haar vinger op de zere plek weet te leggen. Ik ben haar dan ook onwijs dankbaar.

Natanja – feilloos aanvoelen waar fysiek en emotionele pijnpunten zitten

Saskia heeft geweldige handen die feilloos aanvoelen waar de pijnknopen zowel fysiek als emotioneel zitten en ze begeleidt je op een zeer liefdevolle manier om er met je aandacht naar toe te gaan en door de pijn heen los te laten. Haar feedback en begrip maken dat ik me zeer gezien voel en bovendien heeft ze veel humor wat er voor zorgt dat het loslaten nog makkelijker gaat. Ik voel me altijd veel lichter na een behandeling! Dank je wel Saskia!!!

W.T.  – verrassend vaak de spijker op de kop

Saskia is een innemende persoonlijkheid met een grote dosis humor. Dit stelt haar in staat om goed te kunnen relativeren en de juiste toon te vinden als het om zware aangelegenheden gaat. Bij haar healingen beschikt ze over een groot inlevingsvermogen, gaat doelgericht te werk en slaat (zelfs op afstand) verrassend vaak de spijker op de kop. Bij Saskia ben je in goede handen en wanneer ze je een healing geeft, kun je je daar volledig aan overgeven. En ongetwijfeld voel je je na afloop een ander mens.

Minette – energieker, lichter en opgeruimder

Regelmatig geeft Saskia me fijne en intensieve massages. Zij helpt om vaak diepere blokkades “op te ruimen”. Tijdens de massage word je écht aangeraakt en zorgt ze dat alle energie weer vrijelijk kan stromen. Spanning en stress vertaalt zich bij mij in een druk hoofd en blokkades in mijn lijf. Naast aanraking, praten we ook over wat er los gekomen is en waar die gevoelens vandaan komen. Ik voel me na een massage lichter, opgeruimder en energieker.

Met mijn werk als coach van volwassenen met autisme, ADHD en hoogbegaafdheid volg ik mijn passie en mijn hart. Het is intens werk waarbij ik heel goed op mijn eigen balans moet letten. Zowel mentaal als fysiek. Saskia helpt mij om de balans te houden.

Joke – helende aanraking

Iedere maand ga ik naar Sassense om bij te tanken. Ik kom binnen met mijn hoofd vol met gebeurtenissen. We hebben t daar samen even over en al pratend voel ik al waar ik mee bezig zal gaan. Eenmaal op de tafel word ik omarmd door een warme handdoek en zorgt Sas dat ik direct in mijn lijf kom. Het richt mijn aandacht naar binnen. Aanraking is helend en zorgt voor mij dat ik in een uur tijd gedachten orden en weer duidelijker voel welke stappen ik moet nemen. Mijn lijf en geest zijn weer op een lijn! Haar kundige handen en altijd heldere, opbouwende woorden zijn voor mij de beste therapie in een druk bestaan.

Bernadette – geef eerder en duidelijker mijn grenzen aan

De aanleiding voor het maken van een afspraak was omdat ik mezelf was kwijtgeraakt. Ik was vooral bezig met het zorgen maken om en zorgen voor mijn omgeving. Ik stond vooral in de overlevingsstand.

Ik voelde me meteen op m’n gemak bij Saskia. Haar manier van behandelen moest ik wel even aan wennen, puur fysiek, middels een soort van massage, naar de pijn toe en mijn gevoel toelaten. Dus uit m’n hoofd. Na een behandeling voelde ik me bruisen van energie. Ik ben dichter bij mezelf gekomen, geef nu eerder en duidelijker mijn grenzen aan. Dank je wel voor de mooie sessies.

Miriam – weer verbonden met mijn lichaam

Via via ben ik bij Saskia terechtgekomen en ik ben heel tevreden over haar aanpak en behandeling. Op een rustige wijze en met veel kennis van zaken gaat zij aan de slag. Saskia luistert en kijkt en de behandeling start al direct bij binnenkomst door even terug te kijken en te benoemen wat er op dat moment speelt, waar ik last van heb. Zij is rustig en duidelijk geconcentreerd in haar handelen en behandelen. Haar handen zijn warm en vol passie. Saskia’s behandeling is respectvol voor mij als mens en zij voelt duidelijk wat zij aan het doen is. Ik voel mij gezien. Door haar kundige aanraking voel ik mij ook weer verbonden met mijn eigen lichaam.

O.E. – steviger in mijn schoenen

Op een bijeenkomst waar wij beiden waren, raakten Saskia en ik met elkaar aan de praat. Ik vertelde dat ik erg veel last had van mijn gewicht en alle onzekerheden en frustraties die daarbij komen. Ik kampte al jaren met overgewicht en had al zoveel diëten gevolgd en ook psychologische hulp gezocht daarvoor. Door de hulp had ik al veel geleerd over mijn eetprobleem, maar het lukte mij niet om me fijn te voelen in mijn eigen lijf. Ik maakte als eerste de grappen over mijn lijf, lachte als hardste mee om de grappen. Dit om maar niet echt te hoeven voelen. Ik kwam slecht bij mijn eigen gevoel, praatte daar ook niet over, ik at mijn verdriet weg.

Saskia vertelde me wat ze deed met energiewerk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje zweverig vond en dacht hoe kan iemand mij op die manier helpen. Ben ik dan na twee maanden slank? Ik ben me thuis meer gaan verdiepen in Vortexhealing. Ik was nog niet gelijk overtuigd of dit bij mij zou passen. Er ging een tijdje overheen voordat ik contact opnam met Saskia. Het bleef door mijn hoofd spoken en ik dacht laat ik het eens proberen, kijken wat het is en of het bij mij past.

Ik vond het best lastig de eerste paar keer om mijn emoties te laten zien en al helemaal om ze echt te kunnen voelen. Ik durfde mij tijdens de behandeling niet goed over te geven. Er zat veel angst, angst voor het onbekende. Wat gebeurt er? Wat ga ik voelen? Ga ik veranderen? Eigenlijk wou ik de controle houden het is eng om je over te geven.

Saskia heb ik vanaf het begin gelijk vertrouwd, ik voelde me bij haar op mijn gemak, kon mezelf zijn. Ze laat je in je waarde en heeft veel kennis, is gepassioneerd over wat ze doet. En wat erg belangrijk is, ze luistert naar je. Daardoor heb ik me steeds meer durven over te geven tijdens de behandeling. Ik werd rustiger en kwam meer bij mijn gevoel. Dat voelde ik ook echt tijdens de behandeling. Ik voelde en begreep nu ook wat Vortexhealing met je kan doen (en dat is niet dat je er 10 kilo van afvalt). Het heeft mij ontzettend veel gebracht en nog steeds. Het is niet zo dat je je na een behandeling gelijk anders voelt of anders reageert op situaties. Het is een proces wat langzaam en bijna onopgemerkt speelt. Ik heb het vaak gehad dat ik pas na een bepaalde situatie dacht he dat heb ik anders aangepakt of ik voel me er anders, sterker bij. Het is leerproces wat door gaat. Ik durf nu veel meer bij mijn gevoel te komen, om er ook over te praten. Ik sta steviger in mijn schoenen, durf me uit te spreken en laat me niet meer zo meeslepen in situaties. Natuurlijk kan je niet altijd perfect reageren zoals je wilt, er gebeuren nog steeds situaties waarbij ik achteraf denkt oh daar had ik anders op willen reageren. Maar dat is het leerproces met het verschil dat ik het nu eerder herken en me er niet meer zo door laat meeslepen. Ik kan ook beter zien en voelen hoe het komt dat ik dan toch nog zo reageerde op een situatie. En de volgende keer reageer ik daar weer anders op.

Ik ben zeker ook afgevallen, maar het belangrijkste is wat voor gewicht je ook heb het moet niet uitmaken. Het gaat erom dat je je goed en mooi voelt om wie je ben en niet om het getal. Dankzij Saskia heb ik dat geleerd en ben ik een veel sterkere vrouw geworden die zichzelf durft te zijn en die durft te voelen.

A.O. – opruimen van emotionele plekken

Bij Saskia voel je gelijk vertrouwen, Ze luistert echt naar de vraag waar je mee komt. Met de massage ruimt ze pijnlijke en / of emotionele plekken op in mijn lichaam waar ik zelf soms versteld van sta. Iedere massage is een soort reisje waar ik altijd weer vitaler de deur uit ga.