‘Ping’, hoor ik naast me om half zeven ‘s ochtends als er een appje binnenkomt: ‘..krijg net dag 9 toegestuurd…’. Ik kan je vertellen, zo’n berichtje werkt effectiever om meteen klaarwakker te zijn dan een bak sterke koffie. De ‘Watttt! Neeee! Echt?! Oooh jaaaa, shoot, ik heb ‘m ook ontvangen ennogeenpaarwoordendieikhiernietnoteer’ schieten door mijn hoofd. Want de challenge ‘dag stress, hallo vrijheid’ begint pas aankomende maandag. Aiii.

De afgelopen dagen werk ik me werkelijk een slag in de rondte, naast het ‘gewone’ werk dat gewoon doorgaat, om de videotiendaagse ‘dag stress, hallo vrijheid’ helemaal tot in de puntjes en het liefst perfect te vervolmaken. Het is supergaaf om mee bezig te zijn én het is nachtwerk. Helemaal oké, maar ook hier geldt (ook voor mij 😉): voel je grenzen en luister naar de signalen die je van je lijf en hoofd krijgt wanneer het tijd is om een break te nemen.

Dramkracht

Helaas, mijn wils(dram)kracht neemt het over en ik wil dus nog ‘even alleen dit ene nog doen, want dan is dit deel maar klaar’. Misss! Ik weet het en ik negeer het tegen beter weten in: als ik voel, dat ik ‘moet’ stoppen en ik luister niet, betaal ik op de een of andere manier op een later moment de prijs.

En de prijs betaal ik dus, 2x zelfs, want na de eerste shock van het appje, blijk ik ook niet meer te kunnen inloggen in mijn emailprogramma (een paar onparlementaire woorden komen langs), waardoor ik niet kan ingrijpen. En da’s best een dingetje voor een voormalig controlefreak, die af en toe nog steeds controle freakt 😊

Jammer en oké

Is het rampzalig? Welnee, alleen een beetje jammer. En tegelijkertijd ook goed. Ik vind het nogal wat om zo zichtbaar te zijn met mijn challenge en dankzij deze te vroeg verzonden mail is de druk nu van de ketel. Pfieuwwwww. Want dat wat ik niet wilde dat zou gebeuren, is gebeurd #andIdidnotdie.

Je hoeft het niet alleen te doen

Wat ook helpt, is dat ik het niet alleen hoef te doen. Ja, de scripts, alles rondom de video en alle techniek, administratie en wat al niet meer, dat doe ik alleen. Én ik zit in een FB-groep met mensen die allemaal aan het leren zijn hoe ze video’s kunnen maken en wat is het heerlijk om daar even onverbloemd te kunnen spuien, opbeurende woorden te lezen en een steun in de rug te voelen.

Samen kom je verder

Dit is ook een reminder voor jou: je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Ook niet als je al dondersgoed weet hoe het wél zou moeten en kunnen en mogen, en je ondanks dat toch weer in die oude, oh zo bekende groef stapt van beperkende gedachten en suffe overtuigingen. Het is gewoon fijn, dat er iemand meeloopt, er voor je is, je af en toe stevig doch liefdevol een schop onder je kont verkoopt als je dreigt te verdrinken in de slachtofferrol. Die, als je het even niet overziet, je aan je kraag weer uit het moeras trekt en tegen wie jij ongezouten kan spuien en brullen zonder rem.

Meld je aan en doe mee met ‘dag stress, hallo vrijheid’

Als je je nog niet hebt aangemeld, maak dan nu een start met support ontvangen en schrijf je direct in voor mijn 10daagse videochallenge ‘dag stress, hallo vrijheid’. 10 dagen lang elke ochtend in je inbox een video met daarin tips, tools en korte oefeningen, waarmee je binnen de gekte van de dag – en al helemaal in deze onrustige tijd –:

  • je stresslevel verlaagt
  • je energiepeil verhoogt
  • ontspanning in je lijf vergroot
  • stilte in je hoofd brengt
  • en me-time creëert.