‘Goedemorgen, ik heb een vraagje?’ In mijn vakantie komt dit appje binnen. De profielfoto is van een profvoetballer. Bij mij gaan vaag alarmbellen rinkelen. In de tijd dat ik massagetherapeut was, kreeg ik heel soms van mannen een vaag appje, waaruit je kon opmaken, dat ze op zoek waren naar een ander soort massage dan massagetherapie (serieus?!🙈). En een voetballer als profielfoto helpt dan niet. Anyway, ik heb vakantie en besluit het berichtje voor nu te laten voor wat het is.

Dan komt er nog een appje binnen: ‘mijn telefoon is gevonden en het lijkt erop dat ie het nog doet’.

Daar ging-ie, de nieuwe telefoon

Hou je vast voor een onvoorstelbaar verhaal vol toevalligheden, waarmee blijkt dat echt alles mogelijk is.

Twee dagen eerder had ik een berichtje ontvangen van een van onze jongens: ‘…ben net mijn telefoon verloren in stromend water. Hebben gezocht, maar niet teruggevonden…’ Oeh, dat is heul vervelend, een nieuwe iPhone die nu ergens op de bodem ligt in de Gorges du Verdon, de grootste kloof van Europa.

Nadat de zoektocht niets had opgeleverd, de stress was gezakt en de berusting zich aandiende had hij (heel slim, ik wist niet dat het kon) via Apple ID een melding ingevoerd, dat deze telefoon is kwijtgeraakt en dat de vinder kan bellen naar 06-mijn nummer en die van zijn vriendin, die zo bleek, ook een appje had ontvangen, maar dan in iets duidelijkere taal.

Toch maar wel even zwemmen

Het appje van de onbekende man blijkt van de eerlijke vinder afkomstig te zijn. De man is met zijn gezin ook op vakantie in Frankrijk en maakt die dag een tour langs de Gorges du Verdon. Ze houden een pitstop om even de benen te strekken en te genieten van het uitzicht op precies dezelfde plek waar de dag daarvoor de telefoon is verdwenen. Weer terug bij de auto zegt de man tegen zijn vrouw, dat ie toch even gaat zwemmen, omdat het water er zo prachtig uitziet. Hij kleedt zich om en loopt het water in. Ziet dan bij zijn voeten iets glinsteren, pakt het op en ja, echt, het is onze telefoon, die dan al 24 uur in het water ligt (note: Apple geeft aan, dat de telefoon max. 30 minuten onder water aankan)!

Te bizar, maar dan leuk

Dit is al bizar, maar het wordt nog mooier. De man is een Nederlander, werkt bij een reparatie-telefoniezaak en weet dus precies wat te doen om de schade nog zo beperkt mogelijk te houden. Heeft de telefoon eerst laten drogen en weet ook de noodnummers te vinden. Neemt de moeite om de eigenaar te achterhalen en blijkt op een vakantieadres te zitten op slechts een uur rijden. Je begrijpt dat de telefoon nog dezelfde dag weer in het gelukkige bezit was van onze zoon. Om het nog gekker te maken, die iPhone, de telefoon die normaliter bij de l*lligste kleine dingen al kuren vertoont, werkt nu nog bijna voor 100%! Slechts 2 kleine dingen, die we voor het enorme bedrag van €15,– hebben kunnen laten repareren.

De kracht van herinneren

Ik vermoed, dat je je wel een voorstelling kunt maken van hoe gaaf, hilarisch en ongelooflijk dit allemaal was. Dat we regelmatig bijna de slappe lach kregen van alle toeval én dankbaar waren voor alles. Want hoe groot is die kans nou: een telefoon, die na 24 uur in het water gevonden wordt door een Nederlander, die toevallig op die plek de benen strekt (de Gorges is 25 km lang) en die toch maar wel gaat zwemmen, in de telefoonwereld werkt, moeite doet om de eigenaar te vinden en dat de telefoon ook gewoon nog werkt?!

Elke keer als ik dit verhaal deel en ook wanneer ik dé telefoon zie liggen, dan flitst dit fantastische verhaal even door me heen en voel ik mijn mondhoeken omhoog krullen.

Tip: laat herinneringen voor je werken

En hier zit de tip voor jou in: maak gebruik van je fijne herinneringen! Ons systeem kan geen onderscheid maken tussen een gebeurtenis die in het verleden plaatsvond met de daarbij behorende emoties en gevoelens en een situatie in het nu. Als jij een herinnering ophaalt waar jij blij, gelukkig of dankbaar voelde dan maakt je lichaam opnieuw die gelukshormonen aan alsof het nu is, waardoor jij je meteen fijn(er) gaat voelen.

Dus wanneer je een dip hebt, een slechte dag of je ziet ergens tegenop, haal een fijne herinnering op, voel hoe je je toen voelde, zie de situatie voor je, wie waren erbij, hoe was het weer en merk op wat er in je lijf gebeurt. Het kan niet anders, dan dat je humeur en daarmee je dag verbetert.

Ook zo’n fantastisch verhaal meegemaakt? Hartstikke leuk als je het met me deelt in een reactie op deze blog!

PS Zou je ook graag je fijne herinneringen voor je willen laten werken, maar merk je dat je dat lastig vindt? Neem dan contact met me op, dan neem ik je in een gratis coachsessie mee naar jouw leuke herinnering!