Ineens heb ik me aangemeld. Voor een vierdaags event van Tony Robbins, expert op het gebied van positieve mindset. Echt, wie me dat een jaar geleden had verteld, had ik een beetje meewarig toegelachen.

Waarom? Simpel: ik had een mening, een oordeel zo je wilt, weerstand tegen al dat geheppiedepeppie (hmmm, mijn vorige blog ging ook al over weerstand tegen dat blije over de top Amerikaanse gedrag. Ik voel een issue opkomen, haha). Waarom dan toch wel? Omdat ik inmiddels geleerd heb om mijn gevoel te volgen, ook als mijn brein het niet kan volgen, en dit nu op mijn pad kwam.

Beautiful state

Als ik deze blog schrijf, zit de eerste dag erop. En niet zomaar een dag. 14 uur achterelkaar in ‘peak state’ of ‘beautiful state’, de state, die je systeem op ‘aan’ zet, waarin je voelt wat allemaal mogelijk is, dát het mogelijk is.

Het is echt 14 uur ‘high’ in je energie. Du moment dat ik me voel inkakken, lijkt dit te worden opgepikt, gaat de swingende muziek op 10, staan we weer te dansen, tig keer ‘YES’ te roepen en onze blije hormonen aan te zwengelen. Vol ga ik erin mee, want als je eenmaal A heb gezegd, vind ik dat je ook all-in moet gaan. En… het werkt!

Tranen van het lachen en geraakt zijn

Het regent mooie verhalen, oefeningen, inzichten en ‘o ja’ momenten. Stromen de tranen over mijn wangen van het lachen en ook van diep geraakt zijn. En ja, af en toe komt echt ook de gedachte voorbij ‘het is wel een bietje veul high peak en uber-enthousiasme’. En dat mag.

Deel ik hier met liefde een paar overpeinzingen met je, die ook jou kunnen helpen een leuk, licht en liefdevol leven te leven.

Focus

Als ik de aanname doe dat ook jij je het liefst fijn, ontspannen en energiek wilt voelen (en wie wil dat nou niet?!), dan is het superbelangrijk waar je je op focust. Onderzoek eens bij jezelf, eerlijk en zonder oordeel:

  • Focus jij je op wat je hebt of op wat je mist? Als je constateert, dat je de neiging hebt om vooral te kijken naar wat je mist, stel je zelf dan eens voor hoe je je ooit blij en dankbaar kan (blijven) voelen, als je leeft vanuit ‘tekort’.
  • Focus je op wat je wel of op wat je niet kunt ‘controleren’? Op wat er wel kan of niet kan binnen jouw vermogen?
  • Leef je met je blik gericht op het verleden, het heden of de toekomst? Het verleden kun je niet meer veranderen. Leven in de toekomst telt onduidelijkheden, onzekerheden, ligt niet in jouw controlegebied. Het heden is. Punt.
    Tip om in het ‘nu’ te komen, focus je je gedurende 1 of 2 minuten volledig op je ademhaling. 4 tellen in, 4 tellen vast, 7 tellen uit, 4 tellen vast en dan opnieuw de cyclus. Als je merkt dat je gedachten tijdens deze oefening afdwalen, keer je terug naar de oefening, 4-4-7-4.

Betekenis

Wanneer zich een nare situatie of gebeurtenis aandient, welke betekenis geef je er dan aan? Is het een cadeau of een probleem?

Na het plotselinge overlijden van mijn moeder op mijn 18e was ik kapot van verdriet. Dat immens grote gat in mijn hart, ik hoop zo’n diepe pijn nooit meer te hoeven meemaken. Én zie ik ook, dat ik daardoor de mens ben die ik nu ben, heeft het mijn zoektocht naar zingeving, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording getriggerd. Ben ik de bodymindsoul lifecoach die ik ben. Mag en kan ik al die prachtige vrouwen (en mannen) in mijn praktijk begeleiden.

Ik had er ook voor kunnen kiezen om in het drama te blijven hangen, ‘de vrouw, die op zo’n jonge leeftijd plots haar moeder is kwijtgeraakt’. Voor een slachtofferrol. En je weet, alles is oke, dat mag. Alleen stel jezelf de vraag, als je je realiseert, dat jij blijft hangen in de rol van ‘arme ik’: helpt dit mij in mijn verlangen naar een gelukkig en blij leven?

Handelen

Als een gebeurtenis je overkomt, wat is dan het eerste wat je denkt?

Het klinkt misschien bizar, maar ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren, dat doorheen die pijn die ik voelde bij het overlijden van mijn moeder, een van mijn allereerste gedachtes (of was het mijn gevoel?) was: ‘ik hoop, dat pipa weer een vrouw vindt’. En gelijk met deze gedachte liep een andere gedachte, het weten van ‘alles heeft een reden’. Ook al kon ik ‘m niet bedenken, toen.

Laat ik dit grote trauma vóór me werken. Werd en is het mijn levensmissie om anderen, misschien wel jou, te helpen een fijn, ontspannen en rijk leven te leven. Een leven waarin je jezelf op de eerste plaats zet, leeft vanuit je hart en je je vrij voelt te zijn wie je bent. Is dit nu al jaren mijn dagelijkse werk. Roert het me, als ik dit opschrijf, omdat het zó klopt.

Je vindt waar je op focust. Welke focus-keuze maak jij? Leuk, als je het me deelt!

PS1 Hulp nodig hoe je je focus kunt verleggen van onmogelijk naar mogelijk? Geef me een belletje of stuur me een berichtje, dan kijk ik met je mee in jouw persoonlijke situatie.

PS2 Voor de nieuwsgierigen onder ons: mijn vader heeft inderdaad het geluk mogen ervaren om weer een fantastische vrouw te ontmoeten. En ja: ik ben dol op haar 😊