Alle goeie dingen in drieën
Kapot hang ik voorovergebogen met de bokshandschoenen nog aan. Hard mijn best doend om mijn maaginhoud die zich tegen de zwaartekracht in een weg naar boven probeert te wringen, op z’n plek te houden. Allemachies, wat is 60 seconden knallen ont-zet-tend lang.

Alle goeie dingen in drieën, in mijn geval vertaald in in korte tijd drie keer af te rekenen met beperkende overtuigingen en het schrijven van nieuwe verhalen. Eerst door met platte hand een plankje door midden te breken, toen door een pijl te breken die met de punt tegen het zachtste deel van mijn keel prikte en deze, derde keer door me een minuut lang lens te boksen, door mijn oude verhaal heen en met de focus op het nieuwe verhaal. En, had ik het al gezegd: 1 minuut, dat is dus zes-tig secondes, dat is echt heul erg lang. 😅

Wat er ook gebeurt…
De opdracht was ‘wat er ook gebeurt, je knalt de volle minuut door’. Een tikkeltje naïef ga ik er vanaf seconde 1 vol in om halverwege te ontdekken, dat m’n kracht en energie in hoog tempo naar het nulpunt daalt, terwijl het einde by far nog niet in zicht is. Doorgaand op focus, commitment (‘no way, dat díe overtuiging nog een keer van me wint’) en met aanmoedigingen van het team geef ik in een soort trance alles, en hoor ik toch nog plots het bevrijdende en boostgevende aftellen van 5 naar 0. Een heerlijk geluid, kan ik je zeggen😅

Een besluit zonder commitment is gedoemd om te mislukken
Dít is waar het omgaat, ook voor jou als je een besluit neemt, dat het anders moet, dat jíj het anders wilt. Wanneer het tijd is om te stoppen met maar doorgaan en doorgaan op de oude manier, omdat dat nu eenmaal het verhaal is, dat je kent. Zoals het weer ‘ja’ zeggen terwijl je ‘nee’ voelt en daarmee wéér het opschuiven van je grenzen. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen van de gewoonte om altijd klaar te staan voor een ander, omdat je de ander niet wilt teleurstellen, je je anders schuldig voelt of je bang bent voor afwijzing (ook niet als je op je tandvlees loopt). Waarbij het niet uitmaakt of dit nou werkgerelateerd is of een leuke activiteit in het weekend met je vriendinnen. Dat je dan doorzet, bij je besluit blijft en ‘de klus afmaakt’.

Doorzetten, ook als het pijnlijk of ongemakkelijk voelt
Want weet je, je ervan bewust worden, dat het anders ‘moet’ is 1. Het besluit nemen, dit ook daadwerkelijk te veranderen een tweede. Het blijven doorzetten als het moeilijk wordt om je oude verhaal los te laten en echt te staan voor je nieuwe verhaal is een derde. Hoe gemakkelijk was het voor mij geweest om na 40 sec te stoppen? Er was echt niemand doodgegaan, ik zou er niet op worden afgerekend en ik had het pand niet hoeven verlaten. Ik had echter het besluit genomen om die 60 seconden te nailen, omdat ik klaar was met dat suffe verhaal dat ik in stand hield, met die overtuigingen die mij klein hielden. Ook toen het retezeer begon te doen in mijn rug en armspieren (ik heb drie dagen spierpijn gehad).

En niet omdat ik nou zo’n held ben, (ben ik natuurlijk wel💪🤣), maar om jou te laten weten: als ik het kan, kun jij het ook. Echt!

Vraag hulp, als het alleen niet lukt
Dus wil je anders en val je ondanks eerder genomen stappen in bewustwording toch weer terug in oude, o zo bekende overtuigingen, mail me dan eens voor een gratis inspiratiesessie. Dan kijken we samen wat er anders kan, zodat ook jij afscheid kunt nemen van een oud verhaal en je kunt focussen op je nieuwe.