Blog

Gun jezelf tijd om te veranderen

3 mei 2018

Je hebt je voorgenomen het nu anders te gaan doen op je werk. Niet meer elke keer meteen ‘ja’ zeggen tegen een klus, en dan in dezelfde seconde jezelf al voor je hoofd willen slaan, want je wilde helemaal geen ‘ja’ zeggen! Stomme gewoontes, stomme patronen en stomme angsten om bij ‘nee’ zeggen misschien minder aardig gevonden te worden. Nee, vanaf nu ga je het echt anders doen…. of ….. werkt het niet zo simpel?

Of dat gevoel van ongeduld dat je ervaart, als je eindelijk de knoop hebt doorgehakt om te gaan sporten of afvallen. Dat je het dan het liefste wilt afdwingen, dat het gemakkelijk en in no-time gaat: de conditie opbouwen, de spieren verstevigen, de kilo’s verliezen. Tja, en dan blijkt dat je het tempo niet helemaal kunt afdwingen. Je lijf en geest hebben hun grenzen wat ze per keer kunnen verbeteren, versterken of loslaten.

En dit geldt dus ook bij het (leren) doorbreken van overtuigingen, gewoontes en patronen. Je hebt deze niet voor niets ooit opgebouwd. Geef jezelf de tijd. En bovenal: blijf lief voor jezelf als het niet (meteen) lukt en je toch weer te snel ‘ja’ hebt gezegd. Van jezelf naar beneden halen, is nog nooit iemand beter geworden. Weet dat het een proces is.

Als je hierbij begeleiding wilt, help ik je graag.