Flabbergasted ben ik. Ondersteboven en ook een beetje overrompeld door het virtueel gaan van een berichtje van mij op LinkedIn. Op moment van dit schrijven zit ik over de 1200 ‘likes’, meer dan 52.000 (twee-en-vijf-tig-dui-zend!) weergaves, tig keer gedeeld, veel nieuwe connectieverzoeken en een stroom aan persoonlijke berichtjes.

Voor een influencer zijn deze getallen waarschijnlijk peanuts en voor mij is dit uitzonderlijk hoog. ‘Nou, leuk voor je Sas, maarruh what’s in it for me?’, denk je mogelijk. Ik ga het je vertellen, even doorlezen en gun me mijn momentje 😊

Verbinding

Het is een filmpje van slechts 4 seconden met een korte begeleidende tekst. Dat kan dus voldoende zijn om te raken. Het berichtje blijkt te verbinden en daar ben ik superblij mee. Mensen herkennen zich erin, voelen zich gezien en willen dit ook graag laten weten.

De persoonlijke berichten gaan over burn outs, over ernstige ziektes, over diepe dalen waar iemand inzit of die ze overwonnen hebben en wat het hen gebracht heeft. Ook professionals op verschillende werkgebieden zoeken contact, hoe cool is dat?

Wat bevestigt deze positieve energiegolf en wat kun jij mogelijk hieruit meenemen

Dat delen helen is. Zoveel reacties, dat kan alleen als dus zoveel mensen op welke manier dan ook geraakt zijn door wat ze zien en lezen. Dus durf te delen!

Dat ‘feel the fear and do it anyway’ zich wederom bewezen heeft. Ik heb getwijfeld om dat berichtje te delen. Legio stemmetjes, waarbij er eentje de boventoon voerde: wat als ik allemaal negatief commentaar krijg, dat het leven niet zo simpel is, dat ik bagatelliseer, dat ik vul-maar-in? Maar wat als ik het niet had gedaan? Dan had ik al die leuke, nieuwe contacten en gesprekken gemist, had ik anderen tekort gedaan, door hen een ‘verbindingsmoment’ of een gevoel van ‘ik ben niet te enige’ te ontnemen

Dat je succes wel mag delen. Ik vind het supergaaf wat er gebeurt. En degenen die me dan arrogant of oppervlakkig vinden of mijn plezier bagatelliseren (‘wat is nou 50.000, ik ga pas aan bij 500.000’), jammer dan. Nou ja, oke oke, dit succes delen is wel een kleine hobbel om te nemen. Maar dan check ik het filmpje en zie ik dat ik van zo’n hobbel dus groei 😊

Dat je mag genieten. Onze jongens zijn onder de indruk ‘mam wordt influencer’, haha. Dat is niet mijn doel (zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn, want ik heb een missie!! Bewustwording creëren en de wereld – jóuw wereld – een stukje lichter, liefdevoller en vrij maken doordat je -eindelijk- oké bent met jezelf!)

Durf jezelf te zijn! Al die persoonlijke berichtjes, de mooie gesprekken en nieuwe contacten, die er anders niet zouden zijn geweest, als ik me (weer) had ingehouden, me kleiner had gehouden dan nodig is. De dankbaarheid dat ook via zo’n platform als LinkedIn, intense en mooie ‘gesprekken’ kunnen ontstaan en je anderen een stukje verder op weg kan helpen op hun pad van bewustwording.

Hier zit een blij ei, een dankbaar mens en ook een realist. Misschien was dit een eendagsvlieg, en dat is dan ook oke. Pluk de dag, geniet, heb lef, wees jezelf en vooral hou van jezelf!

Leuk als je met me deelt waar jouw hart van gaat zingen!