Doen wat goed is voor jou. In mijn praktijk komt dit onderwerp wekelijks voorbij, juist omdat iets wat zo gemakkelijk zou mogen zijn, vaak moeilijk blijkt te zijn…..

Dit weekend had ik een feest. We zouden er met een groep heengaan en de datum is allang bekend. Gaande de week voel ik dat ik een pas op de plaats ’moet’ gaan maken. Net een week terug van een intense en intensieve 12-daagse training, die nog aan het door- en uitwerken is in mijn systeem, toch een beetje jetlag, dag na thuiskomst meteen volle bak aan de slag, lange dagen in de praktijk en het gezin vraagt terecht ook weer mijn aandacht.

Ik merk, dat mijn energiepeil dropt met te hoge snelheid. Maar ja: superleuk om de meiden weer te zien, die feestjes zijn altijd gezellig, en het allerergste, het dan moeten teleurstellen van anderen én dat …..als ik afzeg…… er toch ergens nog een oud stukje in me zit, dat bang is om afgewezen te worden, als ‘spelbreker’ te worden gezien (los van de werkelijkheid dat dit hier helemaal niet aan de orde is, het is alleen ‘t suffe issue dat dit oproept), dat deel van me dat ‘erbij wil horen’ ook als dat ten koste gaat van mezelf. En dan komt ‘t aan op durven voelen, echt voelen ‘wat wil ik, wat heb ik nu nodig?’ Voorbij het issue. Durven handelen naar wat ik voel. Appjes naar het feestvarken en de andere meiden volgen. Pfff, hoge woord eruit geeft ruimte.

En ja, ‘t steekt als een dag later die leuke foto van het feest voorbijkomt zonder mij erop en de verhalen rondgeappt worden. En weet je: dat is oké, het is namelijk goed voor mij dat ik er niet bij was én ik mag er van balen dat ik er niet was. Het leven met plus en min.

En vandaag, vandaag is het me-time, bijtankdag en ben ik alleen aan zee, is het super rustig op het strand met een heerlijke zon.