Met een onoverwinnelijk gevoel en tranen stromend over mijn wangen sta ik in het midden van de groep met mijn in tweeën gebroken houten plankje. Megatrots, wat is dit een heerlijk gevoel.

Visionboard
‘Maak op de voorkant van het plankje jouw doel visueel’, was de opdracht. De mensen die mij kennen en volgen, weten van mijn hoofddoel, mijn missie om (te) harde werkers, die een kei zijn in klaarstaan voor anderen, en zichzelf daarbij wéér vergeten, er bewust(er) van te maken dat kiezen voor jezelf, je grenzen aangeven en mildheid naar jezelf een prachtig cadeau én must is voor jezelf. Omdat dit jou ontspanning, rust en energie geeft, zodat je tijd en energie overhoudt om de dingen te doen (of laten) die er voor jou toe doen.

Zichtbaarheid
Om zoveel mogelijk mensen hiermee te kunnen helpen, is naast het 1 op 1 werken het werken met groepen een volgende stap. En wat heb ik daarvoor nodig… nog meer zichtbaar durven zijn… een prachtig en spannend doel. De voorkant van mijn houten visionboard wordt mijn anker om me hieraan te blijven herinneren. Al zoekend in magazines naar kleur, woorden, plaatjes, dan het knippen, neerleggen, verschuiven en plakken, ontstaat mijn visionboard. Met als finishing touch het plastificeren, om mijn expressie van zichtbaarheid mooi te houden. Aan de achterkant schrijf ik welke beren mij van mijn doel weghouden.

De volgende dag leren we werken met onze chi, onze levensenergie. Hoewel bekend voor mij, is het oh zo heerlijk om er weer aan her-innerd te worden welke bergen ik kan verzetten, als ik me ermee verbind.

Met één klap…
Dan komt dé opdracht: we gaan met één enkele klap onze plankjes met onze blote hand in tweeën breken. OMG, WAATTTTT?!? Yep, door te focussen op mijn doel op de voorkant (daar waar ik heen wil) breek ik letterlijk door en met mijn belemmerende overtuigingen, die op de achterkant staan. En daar komen ze aan hoor, in galop, de mindfucks: ‘ik ben vast de enige bij wie het niet … STOP… ik ga breken met mijn beperkende overtuigingen… sh*t, waarom heb ik die voorkant geplastificeerd, nu heb ik het wel heel moeilijk voor mezelf gemaakt, gaat het me vast niet.. STOP… ik kan dit, dit doel ga ik bereiken…f**k, wat als ik mijn rechterhand blesseer wanneer ik op het hout sla, dan kan ik niet werken… STOP… ik ga breken met mijn beperkende patronen…oh kak, als de trainer me maar niet aan het huilen maakt, als ik aan de beurt ben, want dan… STOP… ik kan dit…’.

Focus is alles
Je raadt het al. Natúúrlijk maakt de trainer een rake opmerking, als ik met mijn plankje voor hem sta. Een ander, oud diepgeworteld patroon piept even naar boven en maakt me wiebelig: ‘sh*t nu ben ik emotioneel, als maar niet…Nope, don’t go there… 100% ga ik breken met die beperkende gedachten, 100% ga ik voor mijn doel.’. Door mijn tranen heen, naar binnenkerend in verbinding met mijn chi, de tijd nemend om mijn ademhaling voor me te laten werken, breek ik in één keer door mijn belemmerende overtuigingen heen, dwars door het plankje, alsof het niks is. De kick die dit geeft is onbeschrijflijk, waanzinnig, ik voel me euforisch! De symboliek, me bevrijd voelen, staan in mijn kunnen, de regie over mijn eigen gedachten. Ik gun dit ie-der-een!

Ook voor jou
En weet je, dit kan echt ook voor jou, breken met overtuigingen en patronen die je klein houden of vastzetten. Ook zonder een plank doormidden te klieven met je hand. Als je hiermee aan de slag wilt, meld je dan hier aan voor een gratis en vrijblijvende sessie telefonisch of via Skype, dan bekijken we samen wat ik hierin voor jou kan betekenen.