Blog

Nul motivatie, wanneer er niks uit je handen komt

Nul motivatie, wanneer er niks uit je handen komt

Zoals een Nederlands spreekwoord zegt ‘de boog kan niet altijd gespannen staan’. In mijn praktijk zie ik dagelijks wat het doet, als je je boog te lang gespannen hebt (laten) staan. Vrij vertaald naar thema’s als geen grenzen aangeven, de lat te hoog leggen, te vaak ja zeggen uit angst voor afwijzing, gedoe in relaties (werk en privé), (niet durven) kiezen voor jezelf, intens (vaak onbewust) verlangen naar erkenning en er toe doen en er mogen zijn. Om maar een paar te noemen, die killing zijn voor een gezonde gespannen ‘boog’.

Lees meer
Verdrinken in alles tegelijk

Verdrinken in alles tegelijk

Herkenbaar? Je begint aan één project en voor je het weet, staat je hele huis op z’n kop, alles van z’n plek, doe je plots 5 projecten tegelijk, ben je eindeloos aan het klussen en duurt het dus ook eindeloos lang voordat je kunt genieten van de eerste resultaten. Tank je niet bij en waar je ook kijkt, is het een troep, dus voorlopig kun je ‘effe niks doen’ wel uit je agenda schrappen.

Lees meer
Iets mis met mij

Iets mis met mij

‘Er is iets mis met mij’, zegt ze, half (weg)lachend, ‘ennuh, niemand die dat mag weten…Eigenlijk is het al bizar dat ik dit nu hier hardop deel’. Haar stem ijlt weg, haar lijf duikt dieper in de stoel, ‘n beetje wegdraaiend van mij en de groep. Rationeel weet ze heus wel, dat dit niet zo is.

Lees meer
Vertragend kiezen voor jezelf

Vertragend kiezen voor jezelf

Bietje vol programma deze week. Een paar dagen in praktijk, twee dagen opleiding en vrijdag heerlijk een week met onze oudste naar Malaga. Mijn agenda zo volgeplemd met afspraken en toezeggingen, dat ik ook de avonden hard nodig heb om de boel voor elkaar te krijgen.

Lees meer
Deze keer gaat het je lukken, toch? Of…

Deze keer gaat het je lukken, toch? Of…

2024 is een week onderweg. Hoeveel voornemens zouden er al gesneuveld zijn of glijden zo langzaam richting het afvoerputje? Afvallen, meer sporten, eindelijk meer tijd voor jezelf blokken in je agenda? Je voornemen om nu eens een keer echt je grenzen aan te geven op je werk en ook privé?

Lees meer

Nog meer gratis tips om lekker in je vel te zitten!

Laat je in drie video’s aan de hand meenemen hoe je je van gestrest naar ontspannen kunt voelen met een paar gemakkelijke oefeningen.
Tips en oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen, die weinig tijd kosten en
die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen.*
* wanneer je je gegevens invult, ga je akkoord met de privacy policy van Sassense