Blog

Gebukt onder het gewicht van je IQ

Gebukt onder het gewicht van je IQ

‘[Jij bent zo slim…] jij komt er wel…’ het is de mantra in haar jeugd. Als slimste kind van het gezin, aldus haar ouders, heeft ze dit ontelbare malen moeten horen. Lief bedoeld, en enorm belemmerend.

Lees meer
Riebels krijgen van legergroene, militaire uniformen

Riebels krijgen van legergroene, militaire uniformen

Al wanneer een militair legergroen camouflagepak mijn pad in real life kruist, reageert mijn lijf met een innerlijk verstijven. Ik weet niet beter dan dat dit zo gaat. Rationeel gaat dit nergens over, wijs ik mijn reactie zelfs af. Maar van binnen is het een ander verhaal. Ongemakkelijk voel ik me dan en weet me geen houding te geven.

Lees meer
Over weerstand, erkenning en liefde

Over weerstand, erkenning en liefde

Afgelopen kerst geef ik mijn vader als cadeau een dag op stap met mij, zijn enige dochter. Het aparte is, dat ik al een aantal jaar met dit idee loop en dat ik het maar niet concreet wist te maken. Hoe gek ook, er zat weerstand op.

Lees meer
En wéér tuimel je in die valkuil…

En wéér tuimel je in die valkuil…

Het hangt in de lucht, lijkt het. De ene coachee na de andere komt binnen met ‘ik heb het gevoel weer helemaal bij af te zijn. Dat ik alles wat ik heb (af)geleerd om beter voor mezelf te zorgen, geblokt heb, volkomen vergeten ben. M’n suffe patronen zitten weer aan het stuur…’. Opvallende overeenkomst: ze hebben allemaal gedoe met moeders. En indirect met broer(s) en zus(sen).

Lees meer
Al wat je moet doen, is gewoon even loslaten

Al wat je moet doen, is gewoon even loslaten

Over loslaten dus. Van suffe patronen (grenzeloosheid…), beperkende overtuigingen (beter om niet zichtbaar te zijn), niet helpende normen (doe maar normaal, dan…), van controle (waarom zou je dit nou willen loslaten?!😆), van gedrag (pleasen). Of wat dacht je van loslaten van oude pijn, verdriet en al dat moeten, van het verlangen nog steeds die erkenning te willen van je ouders…

Lees meer

Nog meer gratis tips om lekker in je vel te zitten!

Laat je in drie video’s aan de hand meenemen hoe je je van gestrest naar ontspannen kunt voelen met een paar gemakkelijke oefeningen.
Tips en oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen, die weinig tijd kosten en
die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen.*
* wanneer je je gegevens invult, ga je akkoord met de privacy policy van Sassense