Blog

Een sauna, mega badkamer, een kok aan huis en een Amerikaanse veranda

Een sauna, mega badkamer, een kok aan huis en een Amerikaanse veranda

Het valt stil in mijn praktijk als ik vraag een beeld te schetsen van haar droombeeld als álles mogelijk zou zijn, geld geen rol zou spelen, ze alle tijd aan zichzelf zou hebben, er geen verplichting is die aan haar trekt. Wanneer echt alles mogelijk zou zijn en ze haar diep gewortelde (on)bewuste overtuiging van ‘het leven moet je lijden’ loslaat.‘Ik weet eigenlijk niet wat ik dan zou willen, hoe mijn huis eruit zou zien’, zegt ze. Ik voel haar blokkeren, de crash in hoofd en zie de vertwijfeling op haar gezicht. Lang geleden heeft ze afgeleerd om groot(s) te dromen, komend uit een gezin waar ‘het leven is lijden’ de onbewuste mantra was.

Lees meer
Keihard erin getuind

Keihard erin getuind

‘…U spreekt met de fraudeafdeling van de bank…’. Ooooh neeeee, [intern lelijke woorden roepend], het zal toch niet…?!

Het begin van zo’n ervaring, die je liever wegmoffelt en heel snel wilt vergeten en die je zeker niet op verjaardagen gaat vertellen, omdat je (in ieder geval veel van ons) je schaamt voor het feit dat je er ingetuind bent. Jij (!), gewoon keihard gephisht! Nee, hoe dan?! En: hoe beperken we de schade? En ook: hoe ga je hiermee om, zó dom en naïef!

Lees meer
Blij en vrolijk én een hart zwart van verdriet

Blij en vrolijk én een hart zwart van verdriet

Sometimes the great stuff can coexist with the tough stuff’

Een wijsheid naar mijn hart, waar een popup van #spiritjunkie me van de week aan herinnert. Wat mij betreft mag ‘sometimes’ zelfs weggelaten worden: ’great stuff can coexist with tough stuff’. Vrij vertaald: je kunt je mega gelukkig en tegelijk diep verdrietig voelen.

Je kunt van iemand houden en tegelijk z’n nek willen omdraaien. Je kunt woest op een ander zijn, terwijl je ook goed snapt waar het (wan)gedrag vandaan komt.

Lees meer
Het goede gesprek

Het goede gesprek

Klinkt goed en sluit (in theorie) positief aan bij thema’s, die regelmatig de revue passeren in mijn praktijk: je niet gezien of serieus genomen voelen en alleen erkenning krijgen als je in het gareel loopt of bereid bent om altijd een helpende hand te bieden. Waar mijn klanten een kei in zijn, want ze vinden het heerlijk om voor anderen klaar te staan, een ander uit de brand te helpen en ze zijn daar ook goed in. Niks mis mee, totdat je merkt dat je opbrandt van dit eeuwige pleasegedrag, vastloopt, niet weet hoe dit om te vormen of het rete-eng vindt, want ja ‘men’ zou je misschien dan wel eens niet meer zo aardig kunnen vinden.

Lees meer
Kriegel van al dat ‘wat zijn we dankbaar’

Kriegel van al dat ‘wat zijn we dankbaar’

Je hebt van die dagen, dat je tegen alles wilt schoppen. Tegen de stomme dingen in life en tegen alle leuke dingen in life, simpelweg omdat je zin hebt om te schoppen. Wat natuurlijk al bizar op zich is, want het is nooit ‘simpelweg’ dat je zin hebt om te schoppen, er zit altijd een reden onder.

En laat je nu toevallig eens effe helemaal geen zin hebben om je bewust te worden van wat het dan is, wat er onder de oppervlakte loopt te heuen. Hou op, schei uit, je zit net zo lekker in die ‘oh arme ik en wat heb ik het zwaar’ bubbel. Herkenbaar?

Lees meer
Eindeloos begrip hebben tot je er zelf bij neervalt

Eindeloos begrip hebben tot je er zelf bij neervalt

Ken je dit? Je vriendin is weer ‘ns veel te laat en appt dan niet even dat ze wat later is. En jij maar wachten… Je hebt hier de balen van (het is nl. niet de eerste keer), maar poetst dit gevoel meteen weg door jezelf voor te houden dat je het zo goed snapt. Je vriendin heeft nu een complex gezin en kan ook moeilijk weg. Dus je mag allang blij zijn, dat jullie elkaar überhaupt weer een keertje kunnen zien.

Of deze? Je collega heeft weer eens een klus niet op tijd klaar, waardoor jij vastloopt met jouw deel. Jij hebt daar gewoon de sch**tbalen van, want dit is al de zoveelste keer. Om dit dan direct te vergoelijken voor je collega, want je snapt het ook wel weer heel goed. Je collega is immers moe en heeft veel stress, want haar man zit zonder werk thuis met de kinderen die continu om hem heen darren doordat de scholen weer dicht zijn.

Lees meer

Nog meer gratis tips om lekker in je vel te zitten!

Laat je in drie video’s aan de hand meenemen hoe je je van gestrest naar ontspannen kunt voelen met een paar gemakkelijke oefeningen.
Tips en oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen, die weinig tijd kosten en
die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen.*
* wanneer je je gegevens invult, ga je akkoord met de privacy policy van Sassense