Blog

Moe van al die gezelligheid en leuke activiteiten

Moe van al die gezelligheid en leuke activiteiten

Het kan allemaal weer nu de coronarestricties ten einde zijn en het mooie weer zich ook steeds vaker laat zien: terrasje hier, festivalletje daar (‘gewoon, omdat het weer kan’), lunchen met de meiden en lekker lang beppen na het sporten met de teamgenootjes. En dan ook met: wijntje hier, wijntje daar met een lekker knabbeltje, veel te lang blijven hangen en wel gewoon weer vroeg op moeten voor het werk met als gevolg: moe, elke dag een beetje meer. Waardoor ze minder beweegt, want die bank zit veel te lekker. Ze nu dus nog moeier is, want bewegen geeft ook energie. En ook zo superirritant: die kilo’s blijven daardoor natuurlijk ook maar plakken of nemen zelfs toe. Maar ja…

Lees meer
Eeuwige klagers en pieperds

Eeuwige klagers en pieperds

Had jij dat vroeger ook van die klasgenoten, die na elk proefwerk steen en been klaagden over hoe slecht ze het deze keer echt hadden gemaakt, en dat een week later bij het oplezen van de cijfers ze weer minimaal een 8 bleken te hebben behaald?

Lees meer
Grenzen en gefrituurde kakkerlakken

Grenzen en gefrituurde kakkerlakken

Gefrituurde kakkerlakken, levende kokoswormen en gebakken geitenballen.
3 van de 6 gangen van een bijzonder diner. Je zou voor minder je bed uitspringen, toch? Of niet?! Waaa, nee joh! Toch staan 7 mensen dit fanatiek en met tegenzin tegelijk naar binnen te werken. Hoe dan?! Nou, Expeditie Robinson All Stars dus.

Lees meer
Flabbergasted

Flabbergasted

Flabbergasted ben ik. Ondersteboven en ook een beetje overrompeld door het virtueel gaan van een berichtje van mij op LinkedIn. Op moment van dit schrijven zit ik over de 1200 ‘likes’, meer dan 52.000 (twee-en-vijf-tig-dui-zend!) weergaves, tig keer gedeeld, veel nieuwe connectieverzoeken en een stroom aan persoonlijke berichtjes.

Lees meer
Uitstelgedrag

Uitstelgedrag

Het zit me ietwat in de weg de afgelopen paar dagen, maar niet genoeg om er echt wat aan te doen: uitstelgedrag. Wie kent het niet? Die k*k-klus op je werk waar je helemaal geen zin in hebt, dat lastige gesprek met een collega, het huishouden (heb ik nooit last van 😉), je administratie, het starten met studeren voor je examen, het beginnen met sporten (‘morgen begin ik echt’) of het schrijven van je blog (om maar iets te noemen).

Lees meer
Het lekkerste hapje

Het lekkerste hapje

Het lekkerste hapje als laatste bewaren. Is dat nou een helpende of beperkende norm? Of is het helemaal geen norm? Is dat nou een goed of een slecht plan? En hoe kan deze gewoonte doorwerken in andere facetten van je leven, als je volwassen bent? Of zit ik me nou gewoon aan te stellen?

Lees meer

Nog meer gratis tips om lekker in je vel te zitten!

Laat je in drie video’s aan de hand meenemen hoe je je van gestrest naar ontspannen kunt voelen met een paar gemakkelijke oefeningen.
Tips en oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen, die weinig tijd kosten en
die hun effectiviteit in de praktijk hebben bewezen.*
* wanneer je je gegevens invult, ga je akkoord met de privacy policy van Sassense