Blog

Kiezen voor jezelf

‘Wat vind ik kiezen voor mezelf toch ingewikkeld’, verzuchtte ze.
Afgelopen weekend had ze een weekendje weg staan met een aantal meiden van dezelfde opleiding lang geleden.

De datum stond al een paar maanden vast, en nu voelde ze dat ze er helemaal niet heen wilde. Ze was moe, had een loeidrukke week achter de rug, had wat strubbelingen gehad (vooral met zichzelf) en ze snakte nu naar rust en niks ’moeten’. Daarnaast had ze in het laatste weekend gemerkt, dat ze wat minder aansluiting voelde met een aantal uit de groep.

Lees meer

Compliment ontvangen

Vandaag is het Complimentendag. Een mooie dag om eens stil te staan bij de vaak complexe relatie die wij hebben met het woord ‘compliment’. We hebben er een soort haat-liefde verhouding mee. Voor velen is het gemakkelijk om een compliment te geven, maar is een compliment volledig ontvangen nogal een dingetje.

Een vanuit het hart gegeven compliment geeft een boost aan je zelfwaardering.

Lees meer

Bewustwording is een pad, geen eindresultaat

In een vorige blog schreef ik over wat je kunt doen als je last hebt van een gevoel. Zoals wanneer je eindelijk jezelf een dag gunt waarin je niks hoeft en dat dat ‘niks doen’ je dan blijkt aan te vliegen en je je ervan bewust wordt, dat niks doen voor jou keihard werken is. Want je hebt namelijk helemaal geen rust in je kont, je aan-knop krijg je niet op de uit-stand. En voor je het weet zit je gefrustreerd te zijn met wat eerst zo heerlijk leek, namelijk ‘niks doen’.

Lees meer
Wil jij óók ont-moeten, ont-stressen en energie overhouden om de dingen te doen waar jíj blij van wordt?Vul je gegevens in, download direct het e-book en maak al vandaag gebruik van deze gouden tips.